Elárverezik Erzsébet kiránynő vagyonának különleges darabjait

Az Egyesült Királyság új uralkodója, III. Károly úgy döntött, hogy értékesíti az Erzsébet királynő hagyatékából hozzá került lovak egy részét, ami csak látszólag tűnik tiszteletlenségnek.

Az Egyesült Királyság uralkodója, III. Károly értékesít 14 lovat azok közül, amelyeket édesanyjától, Erzsébet királynőtől örökölt – írja a BBC. A királynő a lótenyésztés és a lóversenyek szerelmese volt, gyakran vett rész a versenyeken, ezenfelül maga is szívesen lovagolt.

A Tattersalls aukciós ház bejelentése szerint olyan lovak kerülnek kalapács alá, amelyeket II. Erzsébet királynő tenyésztett. Közöttük van Jus Fine, akit Sir Michael Stoute személyesen trenírozott. A szakember több száz nyertes lóval örvendeztette meg a királyi család tagjait.

Semmi különös nincs abban, hogy értékesítik az lóállomány egy részét – mondta a BBC-nek Jimmy George, a Tattersalls szóvivője. A királynőnek voltak saját nevelésű lovai, akiket rutinszerűen bocsátott árverésre. Egyszerűen nem tarthatta meg mindegyiket.

Nincs vége a történetnek

George szerint a 14 ló értékesítése nem jelenti azt, hogy immáron véget érne a királyi család kapcsolata a lóversenysporttal. A lótulajdonosok minden évben eladnak egy-egy csapatni állatot, éppen ezt teszi most őfelsége a király is.Erzsébet királynő apjától VI. Györgytől örökölte mind a lovak szeretetét, mind a lótenyésztés szenvedélyét, ami az elmúlt évtizedekben számos győztes lovat eredményezett. A versenyeztetést irányító menedzsere, John Warren korábban azt mondta, hogy a támogatása nagyon sokat jelentett a lóversenysportnak.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/elarverezik-erzsebet-kiranyno-vagyonanak-kulonleges-darabjait.762077.html

Részvény: