Egyre többen gyűjtenek lakásra

Ismét népszerűek a lakáscélú megtakarítások. Az OTP Csoportnál a megkötött szerződések értéke idén márciusában elérte a százmilliárd forintot.

Lecsaptak az ügyfelek az OTP Lakástakarék tavaly márciusban elindított és októbertől már online is igényelhető lakáscélú megtakarítási termékére, a Lakástakarék Prémiumra.

„A megtakarítás bármilyen lakáscélra felhasználható, ráadásul a magánszemélyek mellett a társasházaknak is kiszámítható megoldást kínál a felújítási, korszerűsítési munkák anyagi fedezetének megteremtésére” – írja közleményében a társaság.

Sok célra jó lehet

A megtakarítás nemcsak lakás vagy ház vásárlására, építésére, felújítására vagy bővítésére, hanem lakáscélú hitel elő- vagy végtörlesztésére, a gyermekek jövőbeli lakhatásának anyagi megalapozására is hasznos lehet.

Az OTP Bank szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a konstrukció bármilyen életkorban és élethelyzetben igényelhető, egy magánszemély több szerződést is köthet, akár a gyermekeire is, ami komoly segítséget jelent nekik az önálló lakásban való életkezdés anyagi megalapozásában.

A legfrissebb adatok szerint a megkötött szerződések értéke 2024. márciusában elérte a 100 milliárd forintot.

Digitális megoldást kértek az ügyfelek

„Tavaly október végén élesítettük az online értékesítési lehetőséget az OTP InternetBank és
Mobilbank felületeken. Tapasztalatunk szerint folyamatosan növekszik az igény erre a gyors
és kényelmes megoldásra, amit jól mutat, hogy már minden negyedik szerződést így kötnek
az ügyfeleink” – mondta Becsei András, az OTP Lakástakarék vezérigazgatója, aki úgy véli, a szerződéskötések megugrásának jelentős része ennek a fejlesztésnek tudható be.

Az online szerződéskötés gyors, de azok az ügyfelek, akik előnyben részesítik a személyes ügyintézést, a bankfiókokban is kérhetnek segítséget az OTP szakértő munkatársaitól, akik részletesen tájékoztatják őket az igényeiknek leginkább megfelelő lehetőségekről.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szerződők többsége a 8 éves futamidejű, a lejáratkor 30 százalékos prémiumot fizető konstrukciót választja.

Forrás:https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/lakastakarek-otp-megtakaritas-premium.790598.html

Részvény: