Egyre erősebben utalgat arra Trump, hogy 2024-ben ismét elindul az elnökválasztáson

Csütörtök este valószínűsítette ezt nyilvánosan, és nagyon-nagyon-nagyon.

Bár korábban többször is belengette már, csütörtök este minden eddiginél erősebben utalt arra Donald Trump, hogy 2024-ben ismét elindulna az amerikai elnökválasztáson.

Az USA eggyel ezelőtti elnöke az Iowa-beli Sioux City-ben tartott, a félidei választásra hangoló republikánus kampányeseményen szólalt fel. Arról beszélt a hallgatóknak, hogy kétszer indult el az elnöki székért, és „kétszer nyert.” Vagyis kötötte az ebet a karóhoz, és kitartott amellett, hogy Joe Biden választási csalással tudta csak őt megverni.

Ennek a vádaskodásnak a lefolytatott vizsgálatok szerint semmi alapja, mindenesetre most Trump azt mondta, másodjára még sokkal jobb eredményt ért el az urnáknál, mint elsőre, 2020-ban voksmilliókkal többet kapott, mint 2016-ban. Azt is mondta, hogy második nekifutásra több szavazatot kapott, mint bármelyik hivatalban lévő elnök az USA történelmében.

„És most, azért, hogy sikeressé tegyem az országunkat, és biztonságossá és dicsővé, nagyon-nagyon-nagyon valószínű, hogy ismét megteszem. Nagyon hamar. Készüljetek!”

Trump 2020-ban valóban több szavazatot kapott, mint bármely korábbi hivatalban lévő elnök, 72 millióan ikszeltek rá. Az, hogy végül leköszönő elnök lett belőle, annak köszönhető, hogy Joe Bidenre viszont 81 millióan. Biden a hírek szerint épp a tanácsadóival egyeztet arról, hogy ő is elinduljon-e majd a 2024-es választáson.

Forrás:(BBC)

Részvény: