Egy-másfél millió forintnál járnak a balatoni nyaralók négyzetméterárai

Minél távolabb megy valaki Budapesttől, annál olcsóbban tud balatoni nyaralót venni, de így sem ússza meg négyzetméterenként egymillió forint alatt.

Átlépte az egymillió forintos lélektani határt az eladásra kínált lakások átlagos négyzetméterára az otpotthon.hu-n. Az OTP ingatlanos portáljának közleménye szerint az árakat a lakások húzzák igazán felfelé, ezeknél ezer forinttal került az egymilliós szint fölé az átlag, közben a házakat 592, a nyaralókat 695 ezer forintos négyzetméterenkénti áron kínálják.

Persze egész más a helyzet a Balaton-parton, ott a nyaralók négyzetméterenkénti ára is egymillió forint fölött alakul. Siófokon például 1 millió 635 ezer, Zamárdiban 1 millió 340 ezer forint egy átlagos nyaraló egy négyzetmétere, szemközt, az északi parton, Balatonfüreden 1 millió 270 ezer forint.

Aki Keszthelyig szívesen elmegy, az 1 millió 114 ezer forintos négyzetméterenkénti áron találhat nyaralókat átlagosan, ez már olcsóbb is, mint például Balatonlelle az 1 millió 249 ezres nyaralóáraival.

https://hvg.hu/ingatlan/20240604_egy-masfel-millio-forintnal-jarnak-a-balatoni-nyaralok-negyzetmeterarai

Részvény: