Egy kis ember nagy komplexusai

         Mint tudják, sok diktátor, császár, király vagy cár szenvedett komplexusoktól, ha nem mentális zavaroktól. Valaki igazi perverz volt, mert gyermekkorában szexuális zaklatástól szenvedett, valaki tilalmakkal, rendeletekkel próbálta kisimítani kisebbrendűségi komplexusát, valaki pedig védtelen lakosság vérszomjas meggyilkolásával, kegyetlen kínzásokkal stb. Legnagyobb sajnálatára a hírhedt, gyáva, kis diktátorok korunkban maradtak. Például Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki hiúságának gyors mulattatása érdekében megpróbálta elfoglalni az Oroszországgal szomszédos Ukrajnát. De hiába, hiszen Ukrajna több mint fél éve védekezik egy kis diktátor hadserege ellen.

         Úgy tűnt, ezalatt a hat hónap alatt a média már kiemelte Vlagyimir Putyin legszörnyűbb atrocitásait, beszélt legsötétebb oldalairól, megemlítette a legkegyetlenebb parancsokat, de a tegnapi nagy horderejű incidens ismét arra kényszerítette az újságírókat szerte a világon, hogy „feltámasztsák” a témát. Vlagyimir Putyin orosz diktátor és terrorista mentális egészségéről.

         Szeptember 11-én Oroszország tüzérséget használt Ukrajnai kritikus infrastruktúra ellen. Éjszaka a kis diktátor utasítására 11 cirkálórakétát lőttek ki, ebből 7-et az ukrán légvédelem lőtt le, 4 pedig – legmélyebb sajnálatunkra – célba ért. Az orosz hadsereg eltalálta a Harkov-5 hőerőművet, a legnagyobb Ukrajnában, aminek következtében az egész régióban áramszünet történt. A rakétacsapás következtében a Harkov régió melletti Ukrajna jelentős részét áramtalanították. Harkov, Szumi, Poltava, Dnyepropetrovszk és Zaporozsje régióban számos város maradt áram- és vízellátás nélkül.

Mi előzte meg ezeket az eseményeket

         Szeptember eleje óta Ukrajna fegyveres erői mintegy 2000 négyzetkilométernyi Oroszország által megszállt Ukrajnát térítettek vissza ellenőrzésük alá. Az akkori legjelentősebb ellentámadást előző nap ismerték meg. Az ukrán védelmi minisztérium megerősítette a Harkov régióban található Balakleja város felszabadítását, valamint az ukrán fegyveres erők Kupjanszk és Izyum külterületére történő  közeledéséről is hírt kapott. Ezt követően az orosz Védelmi Minisztérium elismerte a csapatok visszavonulását Harkov régióban. Az orosz minisztérium „az orosz csapatok átcsoportosításának” nevezte az erők kivonását Balakleja és Izyum térségében. A minisztérium szerint az orosz hadsereget áthelyezték a „donyecki népköztársaság” területére, hogy fokozzák a donyecki irányú erőfeszítéseket.

         A Kreml diktátora számára a legfájdalmasabb csapás az volt, hogy a csapatok kivonása az orosz ajkú lakosság legnagyobb koncentrációjával rendelkező ukrán térségből történt. Azaz abból a térségből, amelyre az orosz katonai parancsnokság támaszkodott kezdetben a villámgyors invázió és elfogása során. Hogy gyors népszavazást szerveznek a terület feletti orosz fennhatóság elismeréséről. Már február 24-én minden nem a tervek szerint ment az orosz parancsnokságnál, és a régió nem volt hajlandó „felszabadulni”, és katonai visszautasítást kezdett a megszállókkal szemben. Mivel Harkovban senki sem akarta a „Putyin segíts!” szlogeneket skandálni, Putyin számára nagyon fájdalmas és sértő volt elhagyni ezt az ukrán régiót. Putyin azonban arrogáns, királyi modorú emberként nem akarta végül „piszkos dolgok” nélkül hagyni a régiót. És mivel a harkovi régió civiljei nem támogatták a kis diktátort, aki vissza akarta szerezni őket, így ők az első számú célponttá váltak. Bosszulva azért, mert nem akarták elismerni Putyint a harkovi régióban, a Kreml gyilkosa úgy döntött, hogy megfosztja az ukránokat mindentől, viztől, villanytól, élettől.

Mi volt az

         Az említett rakétatámadás nem más, mint gyáva „válasz” a saját hadsereg csatatérről való kimenekülése miatt. Valójában ez a terrorcselekmény Oroszország elkeseredettsége és Putyin vad reakciója az ukrán fegyveres erők fronton elért sikereire. Mivel az egész Oroszország által képviselt Putyin nem tudja legyőzni Ukrajnát a csatában, úgy döntött, mint egy kisgyerek, akinek elvitték a játékát, úgy döntött, hogy rakétaterrorral bosszút áll Ukrajna védtelen lakosságán. Ez egy gyerek hisztérikus reakciója, aki a különböző tárgyak dobálásával megpróbálja visszaszerezni az elvett játékot, gyakran fülsiketítő kiáltással.

         A raketacsapás következtében Ukrajna jelentős részét áramtalanították, Harkov, Szumi, Poltava, Dnepropetrovszk és Zaporozsje régióban számos város maradt áram- és vízellátás nélkül. Putyin a kritikus infrastruktúra lerombolásának elrendelésével megerősítette a XXI század legnagyobb háborús bűnösének hírnevét, Oroszország pedig ismét megerősítette a terrorista állam státuszát. A kritikus polgári infrastruktúrák, köztük a legnagyobb Harkov-5 hőerőmű elleni közvetlen szándékos csapások az orosz terrorizmus feltétel nélküli megnyilvánulása, és azon törekvése, hogy tömegesen hagyja villany és hő nélkül a civileket a hideg közeledtével. Az ágyúzás egyébként egybeesett szeptember 11-ével, amikor terrortámadás történt az Egyesült Államokban az ikertornyokkal.

         A végén azt látjuk, hogy a „kis diktátor” nagy komplexusai valóságos pánikba torkolltak: nem volt képes legyőzni az ukrán hadsereget a csatában, Putyin, az orosz hadsereg vereségére és Oroszország hirtelen összeomlására számítva, nem talált jobbat annál, mint hogy terrortámadásokkal szórakoztassa felfújt egóját. Szeptember 11. példáján azt látjuk, hogy az orosz diktátor kész teljesen ártatlan embereket elpusztítani és megölni Ukrajnában és Európában egyaránt.

#orosz_diktator #Putyin #Szeptember_11 #

Részvény: