Egy egész nép népirtása, amelynek mértéke meghaladhatja a holokausztot

Tegnap, december 17-én a „Cárgrád” orosz propagandacsatorna, amely többször is elhíresült ukrajnaellenes retorikájával, felszólította „vassal kiégetni” ukránokat, ami tulajdonképpen megölésüket jelenti. Ez a bejelentés furcsa módon egybeesett Dugin (a híres Daria Dugina apja, akinek meggyilkolása fél Európát megrázta) bejegyzésével a Telegram csatornájában, amelyben felszólította, hogy „deportálják ki az ukránokat” az Oroszország távoli régióiba.

         Vagyis kiderült, hogy Oroszország 1945 óta egy egész nemzet legnagyobb népirtását tervezte, és az orosz propaganda már most kezdi felkészíteni az oroszokat erre a folyamatra, és kialakítani az ukrán néphez való megfelelő hozzáállásukat. Tehát az egész állam kulturális fejlődése elérte azt a pontot, ahol az orosz tévécsatornák „az ukránok nemzetként való égetésére” szólítanak fel. A frontvonalak folyamatos orosz vereségeinek hátterében (Putyinnak nem sikerült elérnie a teljes körű invázió előtt kitűzött célokat) az orosz propaganda már nem ragaszkodik semmilyen konvencióhoz, és a gyűlölet valóságos iskolájává vált, amely bűnözői narratívákat szállít a zombivá vált orosz közönségnek. Egyébként nem sokkal az orosz hadsereg teljes körű Ukrajna inváziója előtt, február 24-én hasonló aktiválásra került sor: 2021 és 2022 elején az orosz propaganda elkezdte az ukrán nép iránti gyűlöletet kelteni az oroszokban, mindenben démonizálta az ukránokat, és igazolta az orosz  inváziót (akkor még elméleti).

         Régóta nyilvánvaló volt, hogy Vlagyimir Putyin nem hagyja el Ukrajnát (a megszállt ukrán területeket): ha nem sikerül elfoglalnia Ukrajna területeit, akkor különféle fegyverek távoli csapásaival fokozatosan pusztítani kezdi az ukránokat, lakhatatlan területre megváltoztatva Ukrajnát. Ez a legnagyobb népirtás Európában, amely elméletileg meghaladja a náci holokauszt mértékét.

         Az olyan orosz Telegram-csatornák, mint a „Cárgrád”, a Kreml politikai programjának egyfajta „újraközvetítői”, vagyis kormánypárti narratívákat terjesztenek. A „Cárgrád” utálatos, bűnöző kijelentésének egyidejű bejelentése és Dugin Telegram-posztja nem véletlen, hanem előre kiszámított propagandaüzenet: a propagandától a zombivá vált oroszok számára a „külső ellenség” képe jön létre – ez az ukránok. Velük bármit megtehetnek, mert ők a hibásak Oroszország minden bajáért és problémájáért (ahogy egykor a Szovjetunió tette, amely „démonizálta” Amerikát). A bajok közül a legfontosabb az, hogy Ukrajnát nem sikerült elfoglalni a fegyveres erők ellenállása miatt. Putyin nem figyel az orosz hadseregben bekövetkezett emberveszteségekre: december 18-ig mintegy 100 ezer orosz katona halt meg, és több mint 250 ezren szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket. Putyin azonban hajlandó 300-500 000 orosz embert elveszíteni a fronton: nem hagyhatja fel Ukrajna megszállási tervét az Oroszországot ért katasztrófa ellenére, amelyhez a február 24-i teljes körű invázió vezetett.

         Oroszország továbbra is elegendő mozgósítási erőforrással rendelkezik, de korlátozott fegyverkészlettel rendelkezik a hatékony offenzívához. Putyin de facto végleges mozgósítás mellett döntött, amely akkor is folytatódik, ha hivatalosan nem jelentik be. Ilyen körülmények között az ellenségeskedés Ukrajnában addig folytatódik, amíg az orosz hadsereg végleg meg nem gyengül. Minél hamarabb megtörténik ez, annál hamarabb áll helyre a béke, és Ukrajna Európa egyik legerősebb katonai országává válik – Európa úgynevezett előőrsévé és egyben biztonsági támogatójává, olyan állammá, amely meg tudja állítani az orosz inváziót Európába.

         Putyin belátta, hogy hadseregének villámháborúja Ukrajnában irreális, ezért hajlik a „lemorzsolódási háború” taktikájára, amelyet Oroszország hosszú ideig folytathat az ukránok népirtásával és deportálásával kombinálva. Március óta Oroszország több mint 2 millió ukránt deportált a megszállt területekről. Putyin minden tőle telhetőt meg akar tenni az ukránok megölése, Európába utasítása vagy Oroszországba deportálása érdekében, hogy ne legyen saját országuk és függetlenségük, és soha ne állítsák helyre a háború előtti Ukrajnát.

         Putyin tulajdonképpen az ukránok teljes népirtása mellett döntött. Megvalósítása idő kérdése, teljes mozgósítása, majd a mozgósítottak kiképzése és a szükséges fegyverek felhalmozása, beleértve a az iráni és észak-koreai behozatalt. Így történhet meg az 1945 utáni legnagyobb népirtás, amely egy egész népet ért nemzeti alapon. Az orosz propaganda már kezdi kidolgozni a megfelelő üzeneteket, és „ellenségképet” formálni az ukránokból, ahogy Hitler is tette a zsidókkal kapcsolatban. Az eredmény Európa-szerte jól ismert – olyan emberek motivált mozgósítása, akik emberfelettinek és méltónak tartják magukat (vagy joguk van) arra, hogy megtámadják szomszédaikat, elvegyék erőforrásaikat, megöljék az embereket, lerombolják infrastruktúrájukat, és kényszermunkára vigyék a lakosságot. Ugyanakkor az egyetlen dolog, ami még mindig elválasztja az oroszokat a náciktól, az a normális fegyverek és a saját hadsereg létszámának hiánya.

         Ez a bűncselekmény megakadályozható, de csak azzal a feltétellel, hogy Európa felhagy a figyeléssel, és az Oroszországgal szemben álló országot azonnali ellátásban részesíti minden szükséges fegyverrel, valamint a NATO-országok katonai arzenáljának minőségi és mennyiségi növelése az orosz határok mentén. Mert Ukrajna Putyin agressziójának csak az első szakasza, amely már nem fog egysze rűen leállni, és csak megtorló katonai erővel lehet hatástalanítani.

Részvény: