Dróntámadás ért egy repteret az oroszországi Kurszk régióban a kormányzó szerint

Az oroszországi Kurszk régió egyik repülőterét érte dróntámadás, melynek során felgyúlladt egy olajtároló – közölte a helyi kormányzó kedden.

Nem voltak áldozatok. A tűzet lokalizálták. Az összes segélyszolgálat a helyszínen dolgozik

– közölte Roman Starovojt, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

A hírről a Guardian számolt be, de annak valóságtartalmát kedden hajnalban még nem tudta független forrásból ellenőrizni.

A kormányzó mindenesetre már a múlt héten közölte, hogy az ukrán erők többször is csapást mértek egy erőműre a térségben, ami áramkimaradást okozott. Ukrajna nem vállalta magára a támadást.

Emlékeztetőül: hétfőn az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy ukrán drónok két légitámaszpontot támadtak meg Rjazanban és Szaratovban, Oroszország délnyugati részén. A támadásokban a hírek szerint három katona életét vesztette, négyen megsebesültek, két repülőgép megrongálódott.

A Bellingcat oknyomozó hírügynökség egyik munkatársa videót tett közzé, amelyen az oroszországi Kurszkból felszálló fekete füst látható.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/06/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-zelenszkij-putyin-2/#drontamadas-ert-egy-repteret-az-oroszorszagi-kurszk-regioban-a-kormanyzo-szerint

Részvény: