Dróncsapás érte a kurszki orosz légibázist

Egy kurszki orosz légibázist ért dróncsapás szerda este – közölte Anton Gerascsenko, Volodimir Zelenszkij elnöki főtanácsadója a Telegramon. Bejegyzésében azt írja, amelyben azt írja, egy „ismeretlen drón” csapott le a katonai létesítményre.

Meg nem nevezett orosz médiajelentésekre hivatkozva azt is közölte, hogy „két robbanás történt Kurszkban, a repülőtér közelében”.

Az interneten keringő felvételeken látszik, hogy helyi idő szerint este 10 óra körül robbanások sorozata rázza meg a nyugat-oroszországi várost.

A RIA orosz hírszolgáltató idézte Roman Sztarovoit regionális kormányzót, aki szerint „a légvédelem működött a kurszki terület felett az este folyamán, nem voltak áldozatok és nem keletkezett kár”.

Múlt héten dróntámadás érte a kurszki repülőteret, melynek során felgyulladt egy olajtároló.

Orosz tisztviselők a támadásokért a módosított Sztrizh drónokat okolták, amelyeket először az 1970-es években, a szovjet korszakban gyártottak céllövő gyakorlatokra.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/15/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2022-december-15/#droncsapas-erte-a-kurszki-orosz-legibazist

Részvény: