Donbaszba utazott Medvegyev

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Donbaszba látogatott, hogy a térség biztonságát megvizsgálja, írja az MTI.

Helyi idő szerint csütörtökön közzétett Telegram-üzenetében Medvegyev arról tájékoztatott, hogy találkozott a régió vezetőivel, és Vlagyimir Putyin orosz elnök nevében találkozót vezetett a Donbasz biztonságát garantáló legfontosabb intézkedésekről. A találkozón a főbb orosz rendvédelmi szervek vezetői, az elnöki kabinet egy helyettes vezetője és az építésügyi miniszter megvitatták a Donbasz gazdasági és társadalmi fejlődésével kapcsolatos kérdéseket.

Medvegyev közölte, hogy a résztvevők különös figyelmet szenteltek a donbaszi törvények összehangolására az orosz törvényhozással, az infrastruktúra és a kórházak  helyreállítására, az új iskolaévre való készülődésre, társadalmi problémákra és a lakosság támogatására.

Medvegyev a magas rangú orosz tisztviselők közül az egyik legagresszívabb putyinista retorikát viszi: a hét elején például Hitlerhez hasonlította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki egyébként Holokauszt túlélők leszármazottja.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/12/orosz-ukran-haboru-zelenszkij-putyin-kijev-moszkva-percrol-percre/#donbaszba-utazott-medvegyev

Részvény: