Donald Trump megszakította golftúráját, hogy beugorjon nemi erőszak tárgyalására

Donald Trump a bírósági tárgyaláson összetévesztette E Jean Carrollt – aki szexuális erőszak vádjával beperelte – volt feleségével, Marla Maples-szel egy vallomásban, amely az esküdtek számára hangzott el.

Donald Trump volt amerikai elnöknek egy olyan fényképet mutattak, amelyen saját magát láthatta egy rendezvényen, amint egy társaságban beszélgetett. A képen szereplő nőre mutatva Trump azt mondta, ő itt Marla, mire az ügyvédje kijavította: nem, Carroll van a felvételen.

A 79 éves E Jean Carroll azzal vádolta a 76 éves Trumpot, hogy az 1990-es évek közepén szexuálisan zaklatta őt egy New York-i áruház öltözőjében, vagyis a vád szerint megerőszakolta, amit Trump tagadott – írja a BBC.

Carroll asszony ügyvédjei azzal érveltek, hogy Trump zavarodottsága a fotóval kapcsolatban aláássa azt az állítását, miszerint Carroll „nem az esete”. Ezt a megjegyzést azóta ismételgette, hogy a nő 2019-ben először állt elő a váddal.

Szembenézne a vádlójával
Donald Trump még nem vett részt személyesen a polgári perben, amely most, a két hetes manhattani tárgyalás után a végéhez közeledik.

Újságíróknak azt mondta, hogy lehet, hogy megszakítja folyamatban lévő írországi golfútját, hogy szembenézzen a vádlójával a bíróságon.

„Korábban visszamegyek, mert egy nő olyat állított, amely teljesen hamis” – mondta Trump.

Donald Trump felvetése, miszerint visszatérne New Yorkba, azután hangzott el, hogy ügyvédje, Joseph Tacopina közölte a bíróval, hogy Trump nem fog tanúskodni a bíróságon. Trump megjegyzéseire utalva a bíró azt mondta, hogy vasárnap délutánig kap időt, hogy döntsön, de ez a hajó elment.

Az erőszakról Trump közölte, hogy ha megtörtént volna, amivel vádolják, azt perceken belül jelentették volna, mert a forgalmas üzletben mások is hallották volna a lévő támadást.

A per indítását 2022-ben egy törvénymódosítás tette lehetővé, amely egyéves határidőt biztosított az áldozatok számára, hogy az államban szexuális zaklatás miatt indíthassanak pert olyan követelésekkel kapcsolatban, amelyek már elévültek volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/donald-trump-nem-eroszak-per-birosag.770878.html

Részvény: