Davigyuk: Orbán Viktor sírni fog, amikor Moszkva elbukik

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjúját nem hagyta szó nélkül egy ukrán politológus, aki szerint a magyar miniszterelnök „hülyére keresi magát” a háborún.

Orbán Viktor május 5-én a Kossuth rádió reggeli műsorában kijelentette: nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, Oroszország nem nézi ölbe tett kézzel, ahogy legyőzik, nem nyugszik bele egy katonai vereségbe. Ezekre a szavakra reagált most Mikola Davigyuk ukrán politológus a 24tv.ua beszámolója szerint.

„Úgy tűnik, hogy miközben Soros György pénzén Oxfordban tanult, Orbán Viktor rengeteg órát kihagyott. Ezért nem tudja, hogyan lehet nyerni egy atomhatalom ellen” – fogalmazott. A politológus szerint számos történelmi példa bizonyítja, hogy nem mindig az nyer, aki atomfegyverekkel is rendelkezik.

Az Egyesült Államok atomhatalomként veszített Vietnámmal szemben. A Szovjetunió atomhatalomként veszített Afganisztánnal szemben
– sorolta Davigyuk, aki biztos abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökre is vereség vár. A politológus úgy véli, Orbán Viktor és Magyarország sírni fog, amikor Oroszország elbukik. Hirtelen nagyon drága lesz a gáz, a politikai korrupció pedig megszűnik.

„Most kényelmesen élnek, de aztán nem marad semmi, amihez hozzászoktak. Egy miniszterelnök vagy köztársasági elnök nem kereshet egymilliárd dollárt. De Moszkva egy hét alatt simán kifizet ennyit Orbánéknak, ha nyilvánosan kritizálják Ukrajnát” – jelentette ki a politológus, aki emellett azt is állította, a magyar kormányfőnek ez egy kitűnő lehetőség, hogy „hülyére keresse magát”.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/haboru-orban-viktor-moszkva-vereseg.771021.html

Részvény: