Csaknem 300 órával a katasztrófa után mentettek ki három embert a romok alól Törökországban

Egy gyerek is volt köztük.

Három ember, köztük egy gyerek került elő a romok alól 296 órával a Törökország déli és Szíria északi részét megrázó földrengés után. A TRT török állami televízió felvételein látható, ahogy a mentőcsapat tagjai hordágyon viszik a törmelékek alól kimentett férfit és nőt a készenlétben várakozó mentőautókhoz, miközben az orvosok már kezelésbe vették a kimentett gyereket.

Egyelőre nem tudni többet a túlélőkről, azonnal kórházba szállították őket.

Az AFAD török katasztrófavédelmi hatóság pénteki közleménye szerint több mint 40 ezer fős, helyi és külföldi alakulatokból álló csapat kutatja folyamatosan az összedőlt épületek törmelékeit túlélők után kutatva.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás vált a földdel egyenlővé. A földrengésről szóló híreinket itt gyűjtöttük egybe.

(Képünk illlusztráció.)

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230218_Csaknem_300_oraval_a_katasztrofa_utan_mentettek_ki_harom_embert_a_romok_alol_Torokorszagban

Részvény: