Bulinegyed: Orbán Viktor rendet akar

A kormány szerint már kormányzati beavatkozást igényelt a helyzet.

Megjelent a Magyar Közlönyben a döntés a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról. Ebből derül ki, hogy az Orbán-kormány megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros (bulinegyed) közbiztonsági helyzetét.

Vizsgálata alapján pedig arra jutott,

hogy Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzete, különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre, kormányzati beavatkozást igényel.

Orbán Viktor mniszterelnök június 15-ig adott időt arra, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter megvizsgálja egy új „rendőrőrs létesítésének lehetőségét”, Pintér Sándor belügyminiszter pedig biztosítsa a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítéséhez szükséges rendőri erőt.

A kormány döntésére azonnal reagált Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester, aki 10 órára a Gozsdu udvarhoz rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett. Ő néhány hete beszélt arról a Népszavának, hogy új, a bulinegyed rendezését célzó koncepcióval vágna neki következő önkormányzati ciklusának. A DK politikusa akkor azt mondta, a helyzet javult, de messze van a kerületiek által kívánttól.

A probléma nagyon összetett, így a megoldás sem lehet egyetlen jól irányzott csapás.

Niedermüller Péter szerint az érdemi változáshoz „a negyed, illetve az egész kerület arculatát kell” megváltoztatni. A kerület az áldatlan taxiállapotok rendezésére kért a rendőrségtől segítséget, amire kapott is ígéretet. „Nem akarok lakosságcserét, de azt se, hogy a kerület lecsússzon” – fogalmazott a polgármester, aki szerint ehhez valóban rendezni kell Belső-Erzsébetváros helyzetét.

Forrás:https://24.hu/belfold/2024/05/15/bulinegyed-orban-viktor-kozbiztonsag-rendorseg/

Részvény: