Brit védelmi minisztérium: Putyin elismerte, hogy problémák adótak a részleges mozgósítással

Közzétette szokásos hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium, melyben közlik: szinte biztosan képzetlen embereket hívtak be a részleges mozgósítás során, akiknek a kiképzése nehézségekbe ütközhet.

  • Szeptember 29-én Putyin elnök a Nemzeti Biztonsági Tanács ülésén kijelentette, hogy a szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás kapcsán sok hiba felmerült, melyeket azonnal ki kell javítani, és nem szabad hagyni, hogy megismétlődjenek.
  • Az, hogy Putyin ilyen szokatlanul gyorsan elismerte a problémákat, megerősíti a mozgósítás első héten tapasztalt működési zavarokat: a helyi tisztviselők valószínűleg nincsenek tisztában a mozgósítás volumenével és jogi hátterével. Szinte biztosra vehető, hogy olyan személyeket is besoroztak, akiket a védelmi minisztérium és Putyin által lefektetett szabályok szerint nem kellett volna.
  • A behívott tartalékosok továbbra is sátortáborokban gyülekeznek. Az orosz katonai tisztviselők feltehetően küzdenek azzal, hogy megszervezzék a kiképzésüket és megtalálják az új egységeket vezető tiszteket.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/10/03/orosz-ukran-haboru-elo-percrol-percre-oktober-03/#brit-vedelmi-miniszterium-putyin-elismerte-hogy-problemak-adotak-a-reszleges-mozgositassal

Részvény: