Brit védelmi minisztérium: Lassul az ukrán előrnyomulás keleten, kemény harcok délen

Az orosz ellenállás egyre jelentősebbé vált az utóbbi napokban, nem utolsósorban azért, mert az ukránok már a Luhanszki területet fenyegetik, amit épp most próbál Moszkva annektálni.

Az elmúlt néhány napban folytatódott az ukrán támadás az ország északkeleti részén, bár az üteme lassulni látszik – írja a brit védelmi minisztérium. Az ukrán haderő jelenleg az Oszkil és a Sziverszkij Donyec-folyóktól keletre épített ki megerősített állásokat. A korábbiakhoz képest jelentősen nőtt az orosz ellenállás mértéke, nagy valószínűséggel azért, mert az előrenyomuló ukránok már a Luhanszki területet fenyegetik, amelyet Moszkva éppen most tervez annektálni.

Kemény harcok dúlnak a Herszoni területen is, ahol a Dnyeper nyugati partján álló orosz erők továbbra is igen sérülékenyek. Az oroszok keleten folytatják a Bahmut közelében zajló támadásukat, dacára annak, hogy a frontvonaluk északi és déli szárnya is komoly nyomásnak van kitéve. Feltehetőleg mindezt politikai kényszerből teszik, lévén, hogy a Donbaszon támadó csapatokat felhasználhatnák a meggyengült szárnyak erősítésére.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220928_haboru_ukran_tamadas_orosz_vedelem_Herszon_Luhanszk_Donbasz

Részvény: