Brit hírszerzés: további területeket foglalt el a Wagner-csoport

Vasárnap az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyében található Kraszna Hora falut, amely alig két kilométerre északra fekszik a hónapok óta hevesen ostromlott Bahmuttól. A brit védelmi tárca közleménye szerint a területen működő orosz magánhadsereg, a Wagner-csoport az elmúlt három napban újabb, kis területeket foglalhatott el a város északi külterületén.

A ma reggeli hírszerzési jelentés szerint a szervezett ukrán védelem azonban továbbra is tartja magát a térségben, és a város déli határán megkezdett orosz taktikai előrenyomulás vélhetően kevés eredményt hozott.

Északon, a Kremina-Szvatove szektorban, a kelet-luhanszki régióban az orosz erők folyamatosan támadnak, azonban ezek az erőfeszítések kis léptékűek ahhoz, hogy jelentős áttörést érjenek el.

Összességében a jelenlegi műveleti kép azt sugallja, hogy az orosz erők a legtöbb szektorban parancsot kapnak az előrenyomulásra, de egyetlen tengelyen sem összpontosítottak elegendő támadó harci erőt ahhoz, hogy döntő hatást érjenek el.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/14/orosz-ukran-haboru-2023-februar-14-elo-percrol-percre/#brit-hirszerzes-tovabbi-teruleteket-foglalt-el-a-wagner-csoport

Részvény: