Brit hírszerzés: Súlyos veszteséget okoz a háború az Oroszországban élő kisebbségeknek

Ugyan Oroszország továbbra is súlyos veszteségeket szenved el az ukrajnai háborúban, demográfiai szempontból már igen eltérőek az arányok a népességen belül – írja vasárnap reggeli jelentésében a brit védelmi minisztérium. A leggazdagabb városok, mint Moszkva vagy Szentpétervár, a lakosságuk méretéhez viszonyítva szinte érintetlenek, és ez különösen igaz az elit tagjaira. Megjegyzik, hogy 2023. február 21-én, amikor Vlagyimir Putyin évértékelő beszédet tartott, az első két sorban olyan magas rangú tisztviselők ültek, akiknek ismereteink szerint nincs olyan gyereke, aki a hadseregben szolgálna.

Eközben a brit hírszerzés számításai szerint sok keleti régióban valószínűleg 30-szor magasabb a halálozási arány, mint a moszkvai területen, és helyenként az etnikai kisebbségek tagjai szenvedik el a legnagyobb csapást. Asztrahánban például a háborúban elesett áldozatok háromnegyede a kazah és a tatár kisebbségből származik.

A jelentés feltételezi, hogy miközben az orosz védelmi minisztérium folyamatosan dolgozik azon, hogy pótolja az emberhiányt, a tehetős és befolyásos csoportok elszigetelése feltételezhetően továbbra is fontos szempont marad a toborzásnál.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/03/12/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-2023-marcius-12/#brit-hirszerzes-sulyos-veszteseget-okoz-a-haboru-az-oroszorszagban-elo-kisebbsegeknek

Részvény: