Brit hírszerzés: Oroszország újabb ukrán támadásokra készül

Az orosz hadsereg mélyen a frontvonalak mögött helyezkedő védelmi vonalak létesítésével készül az újabb ukrán offenzívára – olvasható a brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentésében.

A ma reggel közzétett jelentés pontjai az alábbiak:

Miután az orosz erők kivonultak a Dnyipro folyótól nyugatra fekvő területekről, prioritásként kezelik a csapatok újjászervezést, a fegyverek újratöltését, a védelem megerősítését a legtöbb ukrajnai területen.
Az egységek új lövészárokrendszereket építettek ki a krími határ mentén, valamint a Donyeck és Luhanszk megyék közötti Sziverszkij-Donyeck folyó közelében. A védelmi vonalak némelyike 60 kilométere van a jelenlegi frontvonaltól, ami arra utal, hogy az oroszok további jelentős ukrán áttörésekre készülnek.
Oroszország vélhetően megpróbálja majd átcsoportosítani a Herszonból visszavonult erők egy részét, hogy megerősítse és kiterjessze támadó hadműveleteit a Donyecki területen található Bahmut környékén.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/18/aramellatas-orosz-ukran-haboru-2022-november-18-elo-percrol-percre/#brit-hirszerzes-oroszorszag-ujabb-ukran-tamadasokra-keszul

Részvény: