Brit hírszerzés: Harkivot a háború kezdete óta folyamatosan lövik

Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv volt az egyik legkövetkezetesebben lőtt város az ukrajnai orosz invázió kezdete óta, a brit hírszerzés szerint.

Az orosz frontvonaltól mintegy 15 kilométerre fekvő Harkiv azért szenvedett el jelentős veszteségeket, mert a legtöbb orosz tüzérségi üteg lőtávolságán belül van – olvasható a brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében.

A minisztérium kijelenti, hogy

  •  a többszörös rakétavetők és az általában pontatlan területfegyverek a város nagy részén pusztítást okoztak,
  • az orosz erők továbbra is helyi rajtaütéseket és szondázásokat hajtanak végre az ukrán erők ellen,
  • valószínűleg arra próbálják kényszeríteni Ukrajnát, hogy jelentős erőket tartson fenn a harkivi fronton, ezzel megakadályozva, hogy másutt ellentámadásokat indítson.

A Kyiv Independent értesülései szerint Harkivot a mai napon is légicsapás érte. Egy lakóépület megrongálódott, egy másik, meg nem nevezett épület pedig kigyulladt a lövések következtében. Eddig egy személy sérüléséről érkezett jelentés.

Ha megerősítik a hírt, ez lesz a harmadik támadás a városban három nap alatt.

A térség regionális kormányzója elmondta, eddig legalább 17 ember meghalt és 42 megsebesült a várost ért orosz támadásokban szerdán és csütörtökön.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/19/atomeromu-zaporizzsja-orosz-ukran-haboru-harkiv-zelenszkij-elo-augusztus-19/#brit-hirszerzes-harkivot-a-haboru-kezdete-ota-folyamatosan-lovik

Részvény: