Brit hírszerzés: Ha ismét Fehéroroszországból akarnának támadni az oroszok, vélhetően nem tudnák megismételni a februári sikerüket

Nem valószínű, hogy eredményes támadást tudnak indítani az oroszok Fehéroroszország irányából, ha újabb, a nemrégiben besorozott katonákból álló egységeket telepítenek az országba – állítja a brit védelmi minisztérium.

A tárca legfrissebb hírszerzési jelentése szerint 2022. december 13-án Fehéroroszország gyors „harckészültségi ellenőrzést hajtott” végre erőin, azonban a gyakorlatok az ország északnyugati részén, az ukrán határtól távol zajlanak. Oroszország emellett a közelmúltban mozgósított tartalékosokból álló egységeket telepített Fehéroroszországba.

A jelentés megjegyzi: hiába játszott Fehéroroszország kulcsfontosságú szerepet abban, hogy az oroszok már az ukrajnai offenzíva első napján tudták támadni Kijevet, az gyakorlatozó fehérorosz csapatok és az orosz egységek jelenleg nem valószínű, hogy olyan erőt alkotnának, amely képes lenne egy újabb sikeres támadást végrehajtani Észak-Ukrajnában.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/15/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2022-december-15/#brit-hirszerzes-ha-ismet-feheroroszorszagbol-akarnanak-tamadni-az-oroszok-velhetoen-nem-tudnak-megismetelni-a-februari-sikeruket

Részvény: