Biztató adatok jöttek Kínából, fellélegezhetnek a gyártók

A kínai járműeladások éves összevetésben 1,5 százalékkal nőttek májusban. Az elektromos autók és a hibridek értékesítése harmadával nőtt.

A kínai járműgyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) pénteken publikált adatai alapján

Kínában a járműeladások éves összevetésben 1,5 százalékkal 2,42 millióra nőttek, miután áprilisban 9,3 százalékos bővülést jegyeztek fel.

Májusban a kínai járműgyártás éves bázison 1,7 százalékkal, 2,37 millióra emelkedett.

Kínában az idei első öt hónapban éves összevetésben 8,3 százalékkal, csaknem 11,5 millióra bővült az új gépjárművek értékesítése, míg ugyanebben az időszakban a kínai járműgyártás éves szinten 6,5 százalékkal, 11,38 millióra nőtt.

A világ legnagyobb újautó-piacán a new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek májusi értékesítése

33,3 százalékkal, 955 ezerre ugrott, gyártásuk 31,9 százalékkal, 940 ezerre emelkedett éves összehasonlításban.

A NEV-járművek piaci részesedése májusban elérte a 39,5 százalékot a CAAM adatai szerint. Az idei év első öt hónapjában az új NEV-gépjárművek értékesítése 32,5 százalékkal, 3,9 millióra bővült az előző év azonos időszakához képest.

Kína megállíthatatlanul tör előre: újabb területen előzték meg az amerikaikat

A kínai autógyártók a tavalyi évben először értékesítettek több járművet amerikai riválisaiknál.

Forrás:https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/kina-jarmuvek-eladas-majus-gyartas.791381.html

Részvény: