Biden hárommilliárd dolláros amerikai segéllyel köszöntötte Ukrajnát

Joe Biden amerikai elnök Ukrajna függetlenségének napját szerdán azzal ünnepelte, hogy megismételte az Egyesült Államok Ukrajna iránti elkötelezettségét – hat hónappal azután, hogy Oroszország megkezdte invázióját – új, 2,98 milliárd dolláros biztonsági segítségnyújtási beruházással.

Büszkén jelentem be biztonsági segítségnyújtásunk eddigi legnagyobb részletét: körülbelül 2,98 milliárd dollár fegyvert és felszerelést, amelyet az ukrán biztonsági segítségnyújtási kezdeményezésen keresztül biztosítunk. Ez lehetővé teszi Ukrajnának, hogy légvédelmi rendszereket, tüzérségi rendszereket és lőszereket, pilóta nélküli légi ellenrendszereket és radarokat szerezzen be, hogy hosszú távon is megvédhesse magát

– közölte Biden szerdai közleményében, amit a CNN szemlézett.

A múlt héten az Egyesült Államok 775 millió dolláros csomagot jelentett be , amely HIMARS-t és 105 mm-es tarack lőszert, páncélelhárító rakétákat, aknamentesítő képességeket és egyebeket tartalmazott.

Biden gratulált Ukrajna népének a függetlenség 31. évéhez, hozzátette, hogy az Egyesült Államok „várakozással figyeli, hogy Ukrajnát továbbra is demokratikus, független, szuverén és virágzó államként ünnepelje a következő évtizedeket.”

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/24/orosz-ukran-haboru-fel-eve-tart-putyin-zelenszkij-mariupol/#biden-harommilliard-dollaros-amerikai-segellyel-koszontotte-ukrajnat

Részvény: