Belgorod régióban áramszünet van: nincs áram, gondok vannak az internettel és a buszokkal

Július 1-jén, hétfőn Belgorod több kerületében és belgorodi régióban is áram- és vízkimaradás történt. Erről a helyi hatóságok számoltak be. A Belgorodenergo cég közölte, hogy a leállás oka “az energetikai létesítményre gyakorolt külső hatás”. A megrongálódott létesítmény pontos részleteit nem közölték, de az előzetes jelentések szerint az ok egy alállomás elleni támadás volt. Sztárij Oszkolban is elment az áram, Sebekinóban, Rovenkiben, Volokonovkában és más településeken a vízellátás is megszakadt. Néhány belgorodi lakos SMS-t kapott arról, hogy csak 19:00-ra áll helyre az áramszolgáltatás.

Oroszország Ukrajna határához közeli régióit szinte naponta érték rakéta- és dróntámadások az elmúlt hónapokban. Az orosz fél az ukrán fegyveres erőket hibáztatja ezért, de az ukrán parancsnokság általában nem kommentálja az ilyen eseteket. Ez egyértelműen mutatja, hogy az orosz hadsereg képtelen polgárai biztonságát biztosítani. Az ukrán energiainfrastruktúra elleni megtorló támadások tükörhatást váltottak ki Belgorod lakosai számára.

A kurszki régió kormányzója azt is megjegyezte, hogy a szomszédos régiókban a villamos vezetékek technológiai megsértése miatt áramhiány léphet fel, ami a közlekedési kapcsolatokat és a buszok működését is érinti.

A belgorodi és a belgorodi régió áramkimaradásainak helyzete a “szemet szemért”elvét mutatja. Az ukrán energiainfrastruktúra elleni támadások hasonló következményekkel jártak az orosz állampolgárok számára. Ez hangsúlyozza, hogy az egyik fél cselekedetei közvetlen és negatív következményekkel járhatnak a másikra nézve, ami a kölcsönös támadások és károk ördögi körét hozhatja létre.

Részvény: