Beintett Putyinnak a csecsen vezér

Razman Kadirov, Csecsenföld kormányzója szembeszegülve politikai barátjával, Vlagyimir Putyinnal, Oroszország államfőjével, kivonja régióját a részleges mozgósításból, amelyet nemrégiben rendelt ez Oroszország-szerte a Kreml.

Razman Kadirov, Csecsenföld kormányzója úgy döntött, nem lesz sorozás a régiójában a részleges oroszországi mozgósítás keretében – írta a moscow Times.

Kadirov és a csecsenföldi vezetés szükségét érezték, hogy a csecsen katonák a háború kezdete óta erőteljesen kivegyék a részüket az invázióból. Rendszeresen posztolnak is magukról Ukrajnában készült képeket a közösségi médiában.

Kadirov a fiaik és férjeik besorozása ellen tiltakozó nők grozniji tiltakozására reflektálva azt írta saját közösségi oldalán: „kéri a csecsen lakosságot, főként a szeretve tisztelt anyákat, hogy nyugodjanak meg”.

Tessék önként csatába menni!

Kadirov ellenszegülése a védelmi minisztérium mozgósítási rendeletével csak napokkal követi azt, hogy ő maga szólította fel a többi oroszországi régió vezetőjét önkéntes mozgósításra, amellyel 85 ezer katonát küldhettek volna Ukrajnába.

További vitája a csecsen vezérnek Moszkvával, hogy elégedetlen a legutóbbi fogolycserével. Ebben 215 ukránt és Ukrajna mellett harcoló külföldit cseréltek el 55 orosz katonára és Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik kijevi szövetségesére, akit az ukrán kormány árulónak tart.Kadirov az orosz hadvezetéssel is elégedetlen, úgy véli, ha csak a töredékével többet használhattak volna az orosz katonaság rendelkezésére álló eszközöknek Ukrajnában, rég a Balti-tengerben áztatnák a lábukat a csecsen harcosok. Hírek szerint a csecsen vezér nagy önállósággal dönthet saját régiója ügyeiben, cserébe, hogy biztosítja Csecsenföld stabilitását az orosz föderációban.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/haboru-putyin-elnok-kadirov-csecsen-vezer.760478.html

Részvény: