Bajban van a finn kormányfő, de nem a bulizás, hanem az óriási pénzügyi veszteség miatt

Sanna Marin finn kormányfő szélesebb nemzetközi ismertségre tett szert azáltal, hogy bulit rendezett rezindenciáján. Bár népszerűsége hazájában töretlen, az egyre több kiszivárgott fotó és videó miatt a politikus kénytelen volt bocsánatot kérni, miközben koalíciós partnere is figyelmeztette. A baj azonban nagyobb lehet, hisz a finn állami többségű cég, a Fortum legalább 2800 milliárd forintos mínuszba került most. Német leányvállalata ugyanis túl drágán vásárolt gázt, amikor csökkent az orosz szállítás. Marin pedig a bulizás után nyaralt, s közben kevésbé ért rá „ügyintézni”. A finnek a táncolást elnéznék neki, de ha a megugró állami veszteség miatt adót kell majd emelni – azt már nehezebben viselik majd.

Augusztusban a világsajtót – a CNN címoldalától kezdve a jobboldali magyar blogok legutolsó bejegyzéséig – lázban tartotta egy rendkívül „fontos” esemény. Az, hogy Sanna Marin finn kormányfő a rezidenciáján bulit rendezett. Sőt ezen táncolt és énekelt is.

A miniszterelnöknő így nyilatkozott az első kiszivárgott felvételek után:

Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen.

Egy hosszú estét töltöttem a barátaimmal, közepes mennyiséget ittam is. Semmilyen takargatnivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Nekem is van családi életem, szakmai életem és természetesen szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök.”

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/28/bajban-van-finn-kormanyfo-bulizas-oriasi-penzugyi-veszteseg/

Részvény: