Az USA „rendíthetetlen elkötelezettséget” ígért Ukrajnának az orosz agresszióval szemben

A Pentagon közzétette az amerikai védelmi miniszter és az ukrán kollégája között lezajlott telefonbeszélgetés jegyzőkönyvét.

„Lloyd J Austin III védelmi miniszter beszélt Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszterrel, akinek ismételten kinyilvánította az Egyesült Államok megingathatatlan elkötelezettségét Ukrajna támogatására, hogy az képes legyen szembeszállni az orosz agresszióval” – közölte Pat Ryder dandártábornok, a Pentagon sajtótitkára a Guardian tudósítása szerint.

„Austin miniszter hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösség továbbra is támogatja Ukrajna jövőbeni védelmi képességének megőrzését és erejének fenntartását, amint azt a szövetségesek és partnerek által a legutóbbi, október 12-i ukrajnai védelmi kapcsolattartó csoport ülésén tett biztonsági segítségnyújtási kötelezettségvállalások is bizonyítják. A két vezető ígéretet tett arra, hogy továbbra is szoros kapcsolatot tartanak fenn” – mondta Ryder.

A nap folyamán Austin hasonlóképpen telefonon egyeztetett Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel is, a felek között az ukrajnai helyzet is szóba került, végül abban állapodtak meg, hogy az ukrajnai háború ellenére is nyitva tartják egymás felé a kommunikációs csatornákat.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221021_haboru_Austin_Reznyikov_Sojgu_telefon

Részvény: