Az ukrán vezérkar szerint Fehéroroszország felől támadhatnak az oroszok a háború kirobbanásának évfordulóján

Ukrajna arra készül, hogy a háború megindításának február 24-i évfordulóján újult erővel támadnak majd az orosz csapatok, főleg északról Fehéroroszország felől – mondta a Sky News-nak Andrij Kovalcsuk vezérőrnagy, az ukrán déli erők műveleti parancsokságának vezetője.

A tábornok szerint az ukrán hadsereg készen áll arra is, hogy akár – egy általános orosz mozgósítás elrendelése esetén – milliós létszámú orosz seregnek is ellenálljon, de további fegyverutánpótlásra szorul nyugati szövetségeseitől.

Kovalcsuk nem kételkedik abban, hogy Ukrajna megnyeri a háborút, és visszafoglalja a 2014-ben az oroszok által elcsatolt Krím-félszigetet is.

Minden négyzetcentimétert vissza fogunk foglalni

– nyilatkozta, de figyelmeztetett arra is, hogy a leghevesebb harcok még csak ezután várhatók.

„Készen állunk, készülünk erre és nyomon követjük, hol történnek orosz csapatösszevonások” – mondta a tábornok, aki abban is bízik, hogy az immár jól felszerelt ukrán csapatoknál a katonai morál jóval erősebb, mint a támadó félnél, akik ráadásul nem megfelelő felszereléssel vannak ellátva.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/17/elo-hirfolyam-orosz-ukran-haboru-2022-12-17/#putyin-hadserege-tabornokaival-targyalt-az-ukrajnaban-alkalmazando-strategiarol

Részvény: