Az Ukrajnának küldött elavult tankok miatt kritizálják a német kormányt

Kemény kritikát kapott a német kormány Julian Röpcke német újságírótól, amiért elavult Leopard 1-es harckocsikat küldenek az ukrán fegyveres erőknek hatékonyabb haditechnikai eszközök, például cirkálórakéták helyett.

Röpcke úgy látja, az orosz védvonalak áttörése még a legmodernebb, NATO-országokban gyártott harckocsiknak is problémát okoz, ehhez képest az, hogy a napokban leszállítottak Ukrajnának 10 darab, 50 éves Leopard 1-es harckocsit, nem jelent érdemi segítséget – írta a Portfolio.hu.

A német újságíró szerint a nagy hatótávolságú rakétarendszerek hatalmas segítséget jelentenek a frontvonalon, döntő szerepet játszanak a háborúban, de a német kormány nem hajlandó ezeket odaadni Ukrajnának. Közzé is tett egy fotót egy Taurus cirkálórakétáról.

Most azon gondolkozom, hogy ez az egész csak simán cinikus-e, vagy szándékos, hideg számítás, mellyel azt akarják elérni, hogy Ukrajna ne legyen képes kiűzni Oroszországot a területéről
– írja Röpcke.

Julian Röpcke – aki az X-re átnevezett Twitteren 167 ezer követővel büszkélkedhet – egyébként a Bild újságírója, aki Németország egyik legtöbb követővel rendelkező elemzője a háborúval kapcsolatosan.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/nemetorszag-fegyverszallitas-kritika-elavult-tank.776658.html

Részvény: