Az Oroszország ukrán főváros elleni éjszakai támadása a gyermeknapra tervezett összes rendezvény lemondásához vezetett

​Az Orosz Föderáció Kijev ukrán fővárosa elleni éjszakai támadása miatt a június 1-re, a gyermeknapra tervezett összes rendezvényt törölték. Vitalij Klicsko, a főváros polgármestere a Telegram csatornáján jelentette be a döntést, megjegyezve, hogy három ember, köztük egy 9 éves gyermek halála miatt született ilyen döntés.

​Matti Maasikas ukrajnai EU-nagykövet reagált az ukrán fővárosban elkövetett éjszakai rakétatámadásra, amelyben gyerekek haltak meg. “Tragikusan kezdődött a kijevi gyereknap, ahol legalább 2 gyerek meghalt kora reggel az orosz légicsapások következtében” – jegyezte meg a nagykövet.

​Előzetes adatok szerint ezek cirkáló és ballisztikus rakéták voltak. A rendelkezésre álló információk szerint az összes észlelt légi célpontot a légvédelmi erők és eszközök megsemmisítették. Sajnos a lehulló törmelékek áldozatokat és pusztulást okoznak.

“A nyár első napja. Gyereknap. A rasiszták pedig újabb támadást intéznek a főváros ellen, és újra gyilkolnak! Ukrán gyerekeket ölnek meg. Az agresszor ez a támadása a hadműveleti-taktikai földi rakétarendszerek használatával kapcsolatos. Emiatt a rakétákat nem repülőkről inditották Kijevbe. Előzetes adatok szerint ezek cirkálórakéták és ballisztikus rakéták voltak. A fegyverek végső számát és típusát a légierő határozza meg.” – mondta Szergej Popko, a kijevi katonai közigazgatási vezető.

​A Dnyeproszkij körzetben egy lakóépületet rongált meg a törmelék, a parkoló autók kigyulladtak, törmelék hullott az úttestre. Vannak áldozatok. Mindannyian orvosi segítséget kaptak.

​Tekintettel az Oroszország közelmúltbeli Kijev elleni éjszakai támadására, az orosz fél továbbra is hatalmas rakétacsapásokat hajt végre Ukrajna ellen, miközben nem figyel arra, hogy ma van a gyermeknap. Ezek a könyörtelen cselekedetek békés civilek, köztük gyerekek halálához vezetnek.

​Kórházak, iskolák, óvodák és más fontos infrastruktúra lerombolásával Oroszország megpróbálja Ukrajnát engedelmeskedni és tárgyalóasztalhoz ülni. Ez nyilvánvalóvá válik, miközben az ukrán hadsereg sikereit figyeljük a fronton, félelmet keltve az orosz vezetőkben a közelgő ellentámadástól. Erkölcsileg és fizikailag is nyomást gyakorolnak az ukrán népre, egyre nehezebbé téve az életüket. Oroszország azonban elfelejti, hogy az ukrán nemzet minden újabb rakétatámadással megerősödik. Az ukránok ezt bizonyítják a csatatéren, ahol megsemmisítik a betolakodókat és megvédik  jogukat szabad, diktatúra nélküli élethez.

​Hogy mondhatja Oroszország, hogy fel akarja szabadítani Ukrajnát a náci rezsim alól, amikor minden éjjel terrorizálja a civil lakosságot, amikor rakétái olyan otthonokat csapnak be, ahol nők, gyerekek, idősek alszanak. Ugyanakkor azt állítja, hogy katonai célpontokat eltalál, de a világ már látta a Kreml természetét és szándékait. Mindezt a terrorizmus jellemzi, ahol egyet mondanak, mást csinálnak.

Részvény: