Az oroszok többsége béketárgyalásokat akar

A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentése szerint egy kutatásból az derült ki, hogy „jelentősen csökken” azok száma, akik támogatják a háború folytatását. Állítólag a közvéleménykutatás a Kreml megbízásából készült, ennek eredményét pedig egy független orosz portál hozta nyilvánosságra.

A felmérés szerint a válaszadók 55%-a támogatná a béketárgyalásokat, és csak 25 százalék szeretné, ha a háborút folytatnák az oroszok. Egy független oroszországi közvéleménykutató hasonló eredményre jutott novemberben, legalábbis ami a béketárgyalásokat illeti, a háború folytatását viszont abban a felmérésben jóval többen, a válaszadók 41 százaléka támogatta.

A The Guardian cikke szerint azért is szeretne a többség béketárgyalásokat, mert a háború sok orosz számára sokkal kézzelfoghatóbbá vált a 2022. szeptemberi részleges mozgósítás óta. Az sem segíti az orosz kormányt, hogy várhatóan jelentős harctéri sikerekről sem tudnak majd beszámolni a következő hónapokban.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/04/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-26/#az-oroszok-tobbsege-beketargyalasokat-akar

Részvény: