Az orosz turistákra vonatkozó korlátozások az európai országok biztonsági kérdése

         Európában még mindig tart az orosz turistákra vonatkozó korlátozások bevezetésének folyamata. Először is, a folyamat azért tart ilyen hosszú, mert egyes országok vonakodnak leküzdeni az orosz gazdaságtól és az orosz turizmustól való függőségüket. A Balkán, Ciprus, Törökország, Magyarország és a „régi Európa” országai már létrehoztak egy olyan réteget a hasonló gondolkodásúakból, akik a vízumkérdés további előretörését a logikus végkifejletig tagadják. Ennek ellenére a „kreml tűn” való hosszú távú ülés számos europai országnak jele volt.

         Csak a személyes haszonra gondolva a fent említett országok megfeledkeznek az egész európai közösség és a civilizáció egészének egyik pilléréről – a tetteikért való felelősségről és az igazságosságról mindenki számára. Ha az Oroszországról van szó, amely ártatlan ukránok tízezreit gyilkolja nyolc éve egy hibrid háború során és több mint fél éve egy nagyszabású Ukrajna elleni háború során, emberiesség elleni bűncselekményeket követve el, minden lehetséges szabályt és nemzetközi jogi normákat megsértve, akkor az „Európai Igazságszolgáltatás keze” nem vet árnyékot az egész „Gonosz Birodalmára”. Az Oroszországban a bünözők közé nemcsak tisztviselök tartoznak: az átlagpolgároknak, mint bármely állam vitathatatlan elemének, „kollektív felelősséget” kell viselniük az orosz fegyveres erők katonai akcióinak csendes támogatásáért és az ukrán nép elleni népirtásért.

         Azzal, hogy az EU csak az oroszországi uralkodó elit ellen próbál harcolni, csak az ellenség „mesterséges legyőzésének” képét kelti. Csak néhány európai országigazán határozottan ellenáll  az orosz agressziónak azzal, hogy Ukrajnának és a fegyveres erőknek nyújtanak nagyon szükséges támogatást és segítséget. Azok az országok, amelyek ezt nem veszik észre, nem ismerik fel az egyszerű igazságot: az Oroszország bármely állampolgára az EU területén potenciális veszélyt jelent az európai békés életre. Zsoldosok, „alvó” ügynökök, kémek – ki lehet minden második „a brutális Putyin-rezsim elől menekülő” e szakmák felsorolásából?

         Feltétlenül korlátozni kell az oroszok jogait Európában, mert az orosz népnek is meg kell fizetnie az árát a hatóságok néma támogatásáért, és helyenként meglehetősen agresszív és soviniszta. Az európai vakáció leállítása korlátozza az oroszok jogait, ami ez a politikailag impotens nemzet további leépülést okozhat.

         Természetesen minden jogilag korrekt, nem az Oroszország javára hozott döntést elkerülhetetlen és kemény információs válasz követi, amely mindenhonnan visszhangzik, ahonnan a Kreml elérheti. Lesznek hangos kijelentések az „átfogó russzofóbiáról”, „a demokratikus Európa hanyatlásáról” és így tovább. Ha ez érintheti az európai közösséget, az csak a világ és különösen Ukrajna helyzetének hiányos megértését jelenti.

         Évszázadokon át a vérre és hatalomra éhes „kezek” minden lehetséges irányba kinyúltak Moszkvából. Néha ezek a „kezek” elérték céljukat és oroszbarát gondolatokat, indítékokat ültettek el, valahol pedig, mint Ukrajnában, levágták ezeket a „kezeket”. Európa pedig csak az ukránok példáját követve tudja biztosítani a fényes, független jövőt.

#Moszkva #EU #turista  #vizum

Részvény: