Az orosz hadsereg folytatja a harcot Ukrajna polgári lakosságával

         Október 5-6-án az orosz fegyveres erők pusztító tüzet nyitottak Zaporozsje lakónegyedére, amelynek következtében civilek meghaltak, és súlyos állapotban kerültek kórházba. Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrej Jermak egyértelműen és közvetlenül leírta ezt a tettét: „Az orosz katonák megszállott gyávák, akik kifejezetten lakó objektumokra lőnek nehéztüzérséggel. Az „orosz kérdést” egyszer s mindenkorra meg kell oldani. Ezt csak erővel lehet megtenni. Fegyverek, szankciók, elszigeteltség.” Az orosz hadsereg ilyen cselekménye nem az első, és nem is az utolsó – mindaddig, amíg az Oroszország fegyveres erőinek parancsnokságát terroristák és gyávák vezetik.

         A fegyveres erőkkel való konfrontáció vonalán nap mint nap visszavonuló orosz hadsereg csak polgári objektumok ellen tud ilyen véres és szemérmetlen támadásokat végrehajtani, amelyek jelentős károkat okoznak, és ami még rosszabb, gyermekek, idősek és egyszerű ukrán állampolgárok ellen. Ez ismét azt bizonyítja, hogy az évek során felépített „világ második hadseregének” képe mögé bújik a mániákusok, akik csak békés emberek ellen képesek háborúzni.

         A helyszínről készült felvételek borzalmasak: sokemeletes épületek teljes tönkretétele, amelyekre nehézfegyverek lőttek rá. A Kreml több millió rubelt költ lőszerre, amely nem a frontvonalon lévő katonákat, hanem egész családokat és otthonokat pusztít el.

         Érdemes megemlíteni, hogy ez év szeptember 23-27-én az álreferendumok eredményeként (amelyek törvényessége teljesen hiányzik és alaptalan) az Oroszország a saját területeihez csatolta Donbászt, Herszon megyét és Zaporozsje megyét. Ez a politikai akció teljes mértékben tükrözi a Kreml tevékenységének lényegét: csak azért, hogy saját polgárai bizalmába erősítse magát egy másik állam millióinak élete árán. Oroszországban hangosan elfogadták a „rajzolt” népszavazásokat, tömegakciókat tartottak a támogatásért. Ez azonban nem akadályozta meg az orosz hadsereget abban, hogy Zaporozsjét szörnyűen ágyúzzák. Ez azt mutatja, hogy a Kreml saját politikáját folytatja: megengedi saját területeinek de jure ágyúzását. Ez folytatódott az elmúlt 8 évben, amikor Oroszország alattomosan ágyúzta Donbász területeit, és az ukrán hadsereget hibáztatta.

         Putyin kijelentései „az elcsatolt területek minden polgárának védelmére tett ígéretekről” éppoly elégtelenek, mint őrültek. Tömegtemetések megszervezésével, mint Izyum városában (ahol több mint 400 megkínzott ukrán „tömegsírját” találták), a Kreml megerősíti az egész világ előtt a helyi lakosok akaratának teljes megnyilvánulását, akik az események tényleges alakulását teljes mértékben támogatják.

         Lehetetlen megjósolni, hány ártatlan ukrán életet vesz el még Putyin rezsimje, mielőtt megsemmisül. Azonban Európa, Ázsia és Amerika mindegyik politikusának a kezében van, hogy lássák és hallják az ukránok haldokló kiáltását. A világ ebben a háborúban már kimutatta magát az Ukrajna sorsa iránt. Nagyszabású fegyverszállítmányok, humanitárius és pénzügyi segélyszállítmányok özönlenek a világ minden részéről. Még mindig vannak azonban olyan országok, amelyek hatóságai semlegesek, sőt negatívak az ukrán féllel szemben a második világháború óta tartó legnagyobb fegyveres konfliktusban Európában. A világszerte tapasztalható ilyen eltérések rovására a Kreml továbbra is megenged magának alaptalan támadásokat a nemzetközi jog összes lehetséges normája ellen.

         Utoljára egy szörnyű, több tízmillió embert megölő világháborúban engedték meg, hogy egy véres diktátor radikális politikai és katonai akciókat hajtson végre Európában. Most, hogy a történelem ismétli önmagát, a világnak össze kell fognia azon döntésében, hogy megakadályozza a konfliktus továbbfejlődését, amely valójában Európa minden országát és a világ számos országát érintette. Az ukrán nép elleni népirtás megállítása csak teljes győzelemmel lehetséges – mind a nemzetközi diplomáciai, mind a katonai fronton.

#civil_objektumok #Kreml #fegyveres_konfliktus #Europa #Putyin

Részvény: