Az Orosz Föderáció ki akarja fehéríteni magát, és meg akarja mutatni mindenkinek, hogy a “civilizáció” valóban támogatja Putyint

         Ezt az anyagot egy példával szeretném kezdeni az orosz “csúcs” nemzetközi színtéren végzett munkájáról. Oroszország február 8-án összehívja az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy újabb vádakat terjesztsen elő az Ukrajnának szállított nyugati fegyverekkel kapcsolatban.

         Ezt Dmitrij Poljanszkij, az Orosz Föderáció ENSZ-nagykövet-helyettese nyilatkozta a Telegramban. Megjegyezte, február 6-án a nyugati országok humanitárius vonatkozású találkozót kívánnak tartani Ukrajnában, 2023. február 24-ére pedig a Fehérorosz Köztársaság találkozóját hívták meg az invázió kezdetének évfordulója alkalmából, így , Poljanszkij szerint Oroszország “nem marad adós”.

         Ez egy példa arra, hogy az Orosz Föderáció a nemzetközi jog minden normáját figyelmen kívül hagyva olyan testületekre hivatkozik, mint az ENSZ Biztonsági Tanácsa – az emberi civilizáció békéjének közvetlen védelmezője. Putyin és népe csaknem egy teljes éve háborúzik a civilizáció ellen.

                  Az Orosz Föderáció valóban deeszkalálódik a béke megőrzése érdekében? Érdekes olvasni a legfontosabb téziseket Szergej Lavrov interjújából:

  • Mindenki azt akarja, hogy az ukrajnai helyzet véget érjen, de itt nem az idő a fontos, hanem az eredmények minősége az “orosz nép számára”.
  • Minél több nagy hatótávolságú fegyvert szállít a Nyugat a “kijevi rezsimnek”, annál távolabb kell azokat elvinni az orosz területektől.
  • Scholz, aki megígérte, hogy nem küld repülőgépeket Ukrajnába, arról ismert, hogy képes megváltoztatni álláspontját.
  • Valószínűleg külföldi katonai személyzettel együtt fog megvalósulni a Nyugat által Kijevbe szállított modern felszerelés átadása.
  • A Nyugat jelenleg Moldovát tekinti a „következő Ukrajnának”, elnöke szinte mindenre kész.
  • Oroszország nem fordult segítségért a CSTO-államokhoz, Oroszországnak mindene megvan, ami az “különleges hadművelet” céljainak eléréséhez szükséges.
  • Nem sértegettem a holokauszt áldozatait, és a Nyugat összes állítása ebben a témában a “tolvajnak ég a kalapja” területéről származik.
  • Moszkva anyagokat készít a “különleges hadművelet” évfordulójára, hogy ne váljanak a Nyugat “oroszellenes covenjává”.

         Az Oroszország külügyminisztere szó szerint olyan narratívákat hirdet, amelyek a világ egyetlen civilizált országa számára sem elfogadhatók.

         Közben Putyin parancsot adott a donyecki és luhanszki régiók területeinek márciusig történő elfoglalására – közölte az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága (GUR).

         A GUR képviselője, Csernyak úr kijelentette, hogy a jelek szerint az Oroszország egy újabb kísérletre készül egy hatalmas offenzívára és az ország keleti részének elfoglalására. Az orosz megszálló erők további támadócsoportokat, egységeket, fegyvereket és katonai felszereléseket telepítenek át keletre. A GUR képviselője azt is megjegyezte, hogy Oroszország a Fehéroroszország területét használja mozgósított katonák kiképzésére, és nem rendelkezik elegendő erővel és eszközzel ahhoz, hogy a következő hetekben ebből az irányból hatalmas offenzívát indítson Ukrajna ellen.

         A „konfliktus még nagyobb eszkalációjának” minden jele ellenére, ami szó szerint hatalmas rakétatámadások és nagyszabású offenzívák új hullámát jelenti a front nagy részén, az Oroszország egy olyan ország képét formál magáról, amelynek véleményével még számolni kell. Hogyan érvel ezzel? Szokás szerint propagandaanyagokban “mérvadó hírek” formájában.

         A mronline.org oroszbarát információs forrás arról számol be, hogy „az amerikai közvélemény oldalát váltja Ukrajna kérdésében. Az USA/NATO háború Oroszországgal Ukrajnában, jelentős ellenállást váltott ki itt az Egyesült Államokban. A múlt héten például az Egyesült Nemzeti Háborúellenes Koalíció (UNAC) kezdeményezésére több mint 90 különböző akciót tartottak az Egyesült Államok kormánya, annak háborúi és imperializmusa ellen. Az aktivisták egyetértenek abban, hogy antiimperialista nézőpontból szélesebb és erősebb ellenállást kell teremteni ezzel a háborúval szemben.”

         És itt vannak a “lengyel” információs források, amelyek valójában a Kreml propagandájának közvetítői Európában. Egyikük – az RMF24 – a következőkről számol be: „Annak ellenére, hogy a lengyel társadalom a legelején a legaktívabban vett részt az ukrán konfliktusban, elkezdett változtatni hozzáállásán ahhoz. A Varsói Vállalkozási Intézet számára nemrégiben végzett felmérés szerint több lengyel osztja legalább néhány moszkvai magyarázatot és kijelentést az ukrajnai eseményekről. Érdekes tény, hogy a fiatalok, a közösségi oldalakat használók megváltoztatták a véleményüket” – írja az RMF24.

         Mindez nem más, mint a saját katonai imázs „kifehérítésének” kísérlete a minőségi IPSO-műveletek segítségével, a siker képének megjelenítése, az Oroszország kívülről való támogatásának illúziójának keltése. A nyugati partnerek továbbra is pénzügyi segítséget nyújtanak Ukrajnának, hozzájárulva a demokratikus értékek győzelméhez az orosz diktátor tekintélyelvű rezsimje felett. Az egész civilizált világ Ukrajna oldalán áll a terrorista országgal, az Oroszországgal vívott háborúban, Ukrajna a demokratikus értékekért és a civilizáció egészéért harcol, sok ország támogatja Kijevet ebben a küzdelemben. Oroszország oldalán ugyanazok a terrorista országok és száműzöttek állnak, mint az Oroszország: Irán, Fehéroroszország, Észak-Korea és így tovább. És ha valakinek elege van a háborúból (ahogy a Kreml propagandája állítja az USA-ról), akkor az Oroszország uralkodó rezsimjét gyorsabb halála várja, mert egy olyan állam, mint az Amerikai Egyesült Államok, nem űzi ki a csótányokat házból, hanem megmérgezi őket.

Részvény: