Az orosz fegyveres erők megtámadták a gyermekkórházat. 18+

Hétfő reggel Oroszország masszív rakétacsapást mért Kijevre és más ukrán városokra. A hatóságok előzetes adatai szerint 15-en haltak meg és 38-an megsérültek Kijevben, Krivoj Rogban – 10 ember halt meg és 47-en megsérültek, Dnyepr városban – 1 halott és 12-en sérültek meg, Pokrovszkban – 3 sérült. A halottak és sérültek adatai változhatnak. Kijevben súlyosan megrongálódott az ország legnagyobb gyermekkórháza, az Ohmatdet.

Az orosz hadsereg ismét hatalmas rakétatámadást indított Ukrajna ellen. Vlagyimir Zelenszkij elnök reggel azt mondta: “Különböző városok: Kijev, Dnyepr, Krivoj Rog, Szlavjanszk, Kramatorszk. Több mint 40 különböző típusú rakéta. A lakóépületek, az infrastruktúra és a gyermekkórház megrongálódott.”

Az orosz fegyveres erők Kinzsal aeroballisztikus rakétákkal támadták Kijevet, ami a főváros három kerületében okozott károkat. Az orosz támadás következtében füstoszlopok emelkednek a város fölé, pusztítás és áldozatok vannak. Klicsko azt írta, hogy Kijev három kerületét érintette a rakétatámadás – Szolomjanszkij, Sevcsenkovszkij és Goloszejevszkij. Légvédelmi erők dolgoztak a város felett, és mentőcsapatokat küldtek olyan területekre, ahol törmelék hullhat le.

Hatalmas rakétatámadás volt két oldalról, a légvédelem szinte tökéletesen működött, hiszen rengeteg rakéta volt. Ukrajnában és Európa-szerte jól ismert gyermekkórházat nem töredékek, hanem egyértelmű rakéta talált. Az Ohmatdet Ukrajna legnagyobb gyermekkórháza. Itt onkohematológiai betegségek diagnosztizálását és kezelését végzik, valamint csontvelő-transzplantációt is végeznek.

“Ez a pillanat, amikor egy rakéta eltalál egy gyermekkórházat. A bal felső sarokban jól látható, hogy egy egész (nem lelőtt vagy töredezett) rakéta hogyan lép be a támadási pályára.”

Részvény: