Az orosz csapatok nem engedik, hogy a zaporizzsjai atomerőmű dolgozói és családtagjai elhagyják a térséget

Orosz katonák megakadályozzák, hogy a megszállt zaporizzsjai atomerőmű dolgozói családjaikkal együtt elhagyják a frontvonalhoz közeli várost – közölte szerdán az ukrán hadsereg. Az oroszok több ezer civil evakuálását rendelték már el a déli front mentén, ahol ukrán ellentámadás fenyeget.

Enerhodar, ahol az atomerőmű személyzetének nagy része él, egyike volt annak a 18 településnek, amelynek lakóit a hétvégén evakuálták. A települést elhagyókat a déli Berdjanszk és Kijlivka városokban lévő üdülőközpontokba és szállodákba szállították, míg másokat az oroszországi Rosztov régióba vittek – közölte az ukrán hadsereg.

Mivel az erőmű a frontvonalon fekszik, a környező városokban és a létesítmény közelében gyakoriak a lövések. Az ENSZ nukleáris felügyelő szerve a hét elején ismét aggodalmának adott hangot az erőmű biztonságával kapcsolatban, és a helyzetet egyre kiszámíthatatlanabbnak minősítette.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/10/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-46/#az-orosz-csapatok-nem-engedik-hogy-a-zaporizzsjai-atomeromu-dolgozoi-es-csaladtagjai-elhagyjak-a-terseget

Részvény: