Az orosz börtönökben újult erővel kezdték mozgósítani a foglyokat az ukrajnai háborúba

         Az orosz börtönökben olyan erős mozgósítás kezdődött meg, amely korábban még a hírhedt Wagner terrorista katonai magáncég beszervezésekor sem volt.

         „Még Prigozsin és Wagner PMC orosz zónákban folytatott tevékenysége idején sem vittek el minden nap olyan nagy számú embert a zónákból [börtönökből – a szerk.]…  Megtudtuk, hogy a Honvédelmi Minisztérium átadta a beszervezett foglyokat a PMC-k kezébe. Megtudtunk is a PMC „Potok”-ról – írják az események szemtanúi a Telegram-csatornán.

         A katonai magáncégekhez, például a Potok PMC-hez való toborzáson kívül az orosz védelmi minisztérium is tevékenykedik, ami egyértelműen jelzi az orosz katonai főparancsnokság kétségbeejtő helyzetét. Az orosz védelmi minisztérium megkezdte a foglyok toborzását az orosz börtönökben a háború miatt. A védelmi miniszterium elkezdett szisztematikusan küldeni egy foglyokból álló csoportokat orosz Belgorodba kiképzés céljából.

         Illetve már az első eset van, hogy egy század egykori foglyot hadba küldtek Ukrajnába, és konkrétan a Luganszk régióba, vagyis közvetlenül a harci zónába. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának vezetője, Szergej Sojgu a bűnözőkből álló egységek élére került. A források szerint eleinte az orosz védelmi minisztérium azt tervezte, hogy felhasználja Jevgenyij Prigozsin (a Wagner PMC terrorszervezet vezetője) pozitív tapasztalatait a súlyos bűncselekményekért elítélt rabok kizsákmányolásában, és beszervezni őket a „Redut” PMC-be. Később azonban ezt a rendszert eltörölték. Prigozsint ettől elkülönitették, és most a rabokkal már csak az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma „dolgozhat” [beszervezni őket a hadseregbe – a szerk.].

         Továbbá a foglyokat (akik súlyos bűncselekményekért, például gyilkosságért töltötték büntetésüket) szétosztották a PMC-k között, amelyek száma az utóbbi időben gyorsan megnőtt, és az ukrán határ melletti orosz városokba küldték katonai kiképzésre. A kiképzés befejezése után az ilyen „katonákból” zászlóaljakat hoztak létre, amelyeket Ukrajnába küldtek hadba, általában a legforróbb pontokra.

Részvény: