Az Európai Néppárt várja a soraiba Magyar Péteréket

Manfred Weber, a jobbközép Európai Néppárt elnöke, európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Politicónak azt mondta, „nagyon szívesen” dolgozna együtt Magyar Péterrel. „Az ajtónk nyitva áll” – közölte Weber, hozzátéve, hogy örül Magyar érdeklődésének.

Ezzel megnyílhat az út a Tisza Párt néppárti tagsága előtt, amely a Fidesz után a második legnagyobb delegációt küldheti hazánkból az uniós törvényhozásba. Azonban ahhoz, hogy Magyar Péter pártja a Fidesz egykori európai pártcsaládjához csatlakozzon, a jelenlegi tagság egyhangú jóváhagyása szükséges. Márpedig a magyar kormánypártok közül 2021-ben csak a Fidesz fordított hátat a Néppártnak – a KDNP továbbra is teljes jogú tagja a jobbközép formációnak. A KDNP-s Hölvényi György, aki egy személyben képviseli a magyar kormányt a Néppártban, a Fidesz-KDNP idei listáján a biztos befutónak számító ötödik helyet kapta, így akár egyedül is gáncsolhatja a Tisza felvételét az EPP-be.

175 képviselőjével jelenleg az Európai Néppárt a legnagyobb pártszövetség az EP-ben, és a legtöbb közvélemény-kutatás szerint ez a következő ciklusban is így lesz.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/06/06/manfred-weber-europai-neppart-vmagyar-peter-tisza-part/

Részvény: