Az ENSZ-főbiztos támogatja az Egyesült Államok által bemutatott tűzszüneti tervet

Támogatásáról biztosította az Egyesült Államok által javasolt gázai tűzszüneti megállapodás tervét Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki kedden a katasztrofálisnál is súlyosabbnak nevezte a palesztin térségben kialakult állapotokat. Türk elmondása szerint Gázában súlyosan megsértették a hadviselés szabályait, így minden olyan kezdeményezést üdvözöl, amely véget vethet az ellenségeskedéseknek.

“Csak reménykedhetünk abban, hogy a tűzszüneti megállapodás megvalósul, már csak a humanitárius helyzet miatt is,(…)már nem is lehet szavakkal leírni a helyzet súlyosságát, amely túlmutat a bizonytalan vagy katasztrofális állapoton” – mondta a kétnapos malajziai látogatása végén tartott sajtótájékoztatón az osztrák diplomata. Az Egyesült Államok hétfőn felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy fogadja el a Joe Biden amerikai elnök által bemutatott, gázai tűzszünetről szóló javaslatot támogató állásfoglalást az izraeli hadsereg és a Hamász palesztin terrorszervezet közti harcok befejezéséről.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/06/04/hamasz-izrael-haboru-beketargyalas-javaslat-hirfolyam/#az-ensz-fobiztos-tamogatja-az-egyesult-allamok-altal-bemutatott-tuzszuneti-tervet

Részvény: