Autómentesítik a Pesti alsó rakpart egy szakaszát

Autómentes lesz a Pesti alsó rakpart egy szakasza, így gyalog, kerékpárral vagy rollerrel zavartalanul közlekedhetnek az arra járók.

Idén először a március 18-19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart egy szakasza, a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A teljes átadásáig a Lánchíd és a környező járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak,

ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A város főpolgármestere hangsúlyozta, hogy az idén először megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

Karácsony Gergely ismét átadja a gyalogosoknak és a bringásoknak a rakpartot
A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét – érvelt a Pesti alsó rakpart újabb megnyitása mellett Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/budapest-rakpart-auto-kozlekedes-bkk.768604.html

Részvény: