Áramkimaradások Lvivben és Harkivban is az orosz támadás nyomán

Ihor Terehov, Harkiv polgármestere a Telegramon közölte, hogy támadás érte a kritikus infrastruktúrát a városban.

Mint fogalmazott, egyelőre nincs információja áldozatokról, ugyanakkor a létesítményben keletkezett károk hatására áramkimaradások vannak a településen. A szakemberek azon dolgoznak, hogy mielőbb normalizálják a helyzetet.

Oroszország összehangolt támadást indított kedden délután Ukrajnában, Harkiv mellett ugyanis Kijevben és Lvivben is rakéták csapódtak be. Utóbbi városban szintén problémát okoz ezekben az órákban az áramkimaradás és a mobilhálózat is akadozik.

Andrij Yermak, az ukrán elnök tanácsadója szerint ez egy egyenes válasz arra, hogy Volodimir Zelenszkij videóüzenetben szólalt fel a G20-csúcson.

Mint írta,

valaki tényleg komolyan elhiszi, hogy Oroszország békét akar? Engedelmességet akarnak. De a nap végén a terroristák mindig veszítenek.

Mint ismert, az eseményre Vlagyimir Putyin nem utazott el, Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli Balin.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/15/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-23/#aramkimaradasok-lvivben-es-harkivban-is-az-orosz-tamadas-nyoman

Részvény: