Amerikában köthet ki a legmodernebb orosz tank, amelyet hadizsákmányként szereztek az ukránok

Videó került ki a közösségi médiába, melyen az látható, hogy egy amerikai Oskosh M1070-es vontatójárművel szállít el egy hadizsákmánnyá vált orosz T-90M harckocsit – írta a Portfolio.hu.

Azt nem tudni, hogy a videófelvétel hol készült, viszont a jármű az amerikai haderő erdei álcamintáját viseli; vélhetően az ukrán fegyveres erők egyik Egyesült Államok által adományozott vontatójárművét és a hozzá tartozó trélert látni a felvételen. Az ukránok jellemzően nem festik át a nekik adományozott katonai járműveket, csupán az országjelzőket takarják le.

A tréleren az orosz haderő láthatólag sértetlen állapotú T-90M harckocsija látható – ez a legmodernebb, széles körben rendszeresített és sorozatgyártott tanktípus az orosz fegyveres erőknél. Ahogy többen is utalnak rá a videó alatti kommentmezőben: megvan az esély arra, hogy a harcjármű végül az Egyesült Államokban köt majd ki.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/23/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-februar-23-putyin-atomfegyver/#amerikaban-kothet-ki-a-legmodernebb-orosz-tank-amelyet-hadizsakmanykent-szereztek-az-ukranok

Részvény: