Aktivizálja kelet-európai ügynökeit Moszkva

Az ukrán katonai hírszerzés információi szerint Oroszország fokozta titkosszolgálatainak tevékenységét a kelet-európai országokban. A cél, hogy megszakítsák az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

Kijev szerint az orosz ügynökök feladata azon útvonalak azonosítása és nyomon követése, amelyeken keresztül a háborúban nyugati államok fegyvereket szállítanak Ukrajnába.

A szállítási sémák és a partnerországok által Kijevbe szállított fegyverek számának meghatározása érdekében az Európai Unió országaiban működő orosz katonai attasékat zárt kommunikációs csatornákon keresztül arra utasították, hogy még nagyobb számban szervezzenek be a fegyverek szállításában részt vevő rendőröket és állampolgárokat – írja az ukrán Novoje Vremja angol nyelvű oldala nyomán az Euronews.

A lap szerint az orosz titkosszolgálatok megpróbálják bevonni a helyi közösségek képviselőit és az oroszbarát aktivistákat is az Ukrajnával határos régiókban.

Miután az oroszoktól együttműködési javaslatokat kaptak, az európaiak azonnal a rendőrséghez és a biztonsági szervekhez fordulnak – közölte az ukrán hírszerzés.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/orosz-haboru-kelet-europa-ugynok-figyelmeztetes.756276.html

#orosz #titkosszolgálat #veszély #figyelmeztetés #háború #fegyver #fegyverszállítás #ukrajna

Részvény: