Adományként érkeztek a magyar rendőrség kínai villanyautói

A BYD Atto 3 hatótávja hivatalosan 400 kilométer körül van egy feltöltéssel, és legfeljebb 160-nal lehet vele hajtani.

A rendőrség Teve utcai székházánál fotózott le a Totalcar néhány napja egy hatósági színekre fújt kínai gyártmányú BYD Atto 3 villanyautót, és úgy értesültek, hogy még egy lesz majd a rendőrségi flottában. Ez a modell egy középkategóriás crossover, amely tavaly óta kapható, az ára 14-15 millió forint között alakul.

Ennek nyomán megkerestük a rendőrséget, hogy megkérdezzük, hogyan esett erre a típusra a választásuk, milyen feladatokra és kik fogják használni. A válaszuk szerint a kocsik adományként érkeztek, és az a cél velük, hogy napi szintű tapasztalatokat szerezzenek a használatuk során, de nem elsősorban a konkrét típusról, inkább a technológiáról. Erre amiatt is kíváncsiak – írták –, hogy a jövőben lehetnek olyan szolgálati területek, ahol az emisszió kérdése is jelentőséggel bír.

Azt is hozzátették, hogy több gyártó többféle típusát is kipróbálták már, de az adományozótól függ, mit ajánl fel. A későbbiekben más, hasonló technikával rendelkező gépjárművek is kerülhetnek majd hozzájuk.

Az említett kínai kocsik akár 60,5 kWh-s akkumulátorcsomaggal is rendelhetők, amely az első kerekeket egy 204 lóerős villanymotorral hajtja. Az autó 7,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, a végsebessége pedig 160 km/óra.

Forrás:https://hvg.hu/cegauto/20240525_adomany-magyar-rendorseg-kinai-villanyauto-byd-atto

Részvény: