A Wagner-vezér szerint az ukránoké a világ egyik legjobb hadserege

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldossereg vezére elismerően beszélt az ukrán hadseregről, az orosz reguláris erőket pedig ismételten bírálta. Prigozsin egy „Dogol beszél” nevű telegramos katonai blognak nyilatkozva elmondta, a Wagner a világ legjobb hadserege.

A politikai korrektség megkövetelné, hogy azt mondjam: az orosz a második. De szerintem ma az ukránoké a világ egyik legjobb hadserege

– mondta Prigozsin, aki szerint az ukrán fél nagyon jól képzett, szervezett, rendkívül magas színvonalú a hírszerzési képességük, és bármilyen katonai rendszert képesek kezelni, legyen szó szovjet vagy NATO-fegyverről.

A belgorodi eseményekkel kapcsolatban elmondta: az orosz védelmi minisztérium láthatóan egyáltalán nincs felkészülve arra, hogy megvédje Oroszország területét.

A hírhedt zsoldossereg vezetője május 20-án jelentette be, hogy csapatai bevették Bahmutot, és rövidesen átadják az állásaikat az orosz reguláris erőknek. Vlagyimir Putyin elnök gratulált a sikerhez, azonban az ukrán fél közölte, hogy a város még nem esett el: a harcok folytatódnak.

Forrás:(CNN)

Részvény: