A Szentpétervárt védő rakétarendszert is Ukrajnába vitték az oroszok

Műholdfelvételek mutatják, hogy az orosz hadsereg régi légelhárító rakétákat szállított Ukrajnába, mivel az idén nyáron fejlett fegyverek hiányával szembesült, ami súlyos károkat okozott a civilekben – jelentette vasárnap a finn Yle műsorszolgáltató.

A Szentpétervárt körülvevő 14 légvédelmi rakétabázis közül legalább négyet „kiürítettek a felszerelésből” augusztusban és szeptemberben

– idézte finn lap Marko Eklund katonai szakértőt.

Valószínű, hogy az eltávolított berendezések elsősorban a régi S-300-as rendszerből származnak – tette hozzá Eklund, aki több mint 20 éve figyeli az orosz fegyveres erőket.

A fennmaradó rakéták, amelyek Oroszország második legnagyobb városa felett a finn határ közelében védik a légteret, S-400-as rendszereknek tűnnek, amelyek hatótávolsága kétszerese a szovjet kori elődeiknek.

Oroszország valószínűleg az ukrán hadszíntérre helyezte át a régebbi felszereléseit is, és így nem gyengítette jelentősen Szentpétervár légvédelmét – mondta Eklund. (moscow Times)

Forrás: https://24.hu/kulfold/2022/09/19/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-11/#a-szentpetervart-vedo-raketarendszert-is-ukrajnaba-vittek-az-oroszok

Részvény: