A nyugati fegyverek újabb vereséget mértek a terrorállamra: a szkadovszki főhadiszálláson magas rangú orosz tiszteket semmisítettek meg egy nagy pontosságú csapás következtében

November 9-én az ukrán fegyveres erők nagy pontosságú csapást mértek az ideiglenesen megszállt Szkadovszkban található orosz főhadiszállásra. Az előzetes adatok szerint a HIMARS MLRS-t használták. 10 orosz katonatiszt meghalt, körülbelül 15 megsebesült. November 9-ről 10-re virradó éjszaka az ukrán védelmi erők 2 orosz kétéltű csónakot semmisítettek meg – egy-egy ilyen hajó 92 katonát képes szállítani harci körülmények között. A nyugati fegyverek ismét bebizonyították hatékonyságukat, pusztító vereségeket okozva a terrorista államnak.

Putyin a legnagyobb kihívást és fenyegetést jelentette a Nyugat számára a második világháború vége óta. A világszerte folyamatosan terjedő geopolitikai turbulenciának egyértelmű ok-okozati összefüggése van az orosz csapatok Ukrajnába való teljes körű inváziójával. Ezzel kapcsolatban Putyin megpróbálja megváltoztatni a fennálló világrendet, és stratégiai vereséget mérni az általa gyűlölt és nyíltan ellenségnek nevezett Nyugatra. Ilyen körülmények között magának Oroszországnak kell stratégiai vereséget szenvednie: a világ minden civilizált országának meg kell értenie a fenyegetést, amelynek forrása a Kreml, és hozzá kell járulnia annak gyengüléséhez. Oroszország elhúzódó konfrontációra készül, és gazdaságát katonai alapokra helyezi át, de hadserege meglehetősen sebezhető. Különösen az ukrán fegyveres erők által Ukrajna ideiglenesen megszállt területein lévő orosz katonai létesítmények ellen végrehajtott nagy pontosságú csapások jelzik, hogy az oroszoknak nem csak hatékony légvédelmi rendszerük, de az üteg elleni harc eszközei is hiányoznak.

Így a Nyugatnak mindene megvan ahhoz, hogy Putyin mindent elveszítene, az általa megkezdett területi terjeszkedés pedig magának Oroszországnak is halálos ítélete lenne. A fegyverek időben történő ellátása az orosz katonai potenciál megsemmisítésének kulcsa. A közelmúltban senki sem okozott akkora veszteséget Oroszországnak, mint Ukrajna. Az ukrán védők kezében lévő fegyverek könyörtelenül rombolják a megszálló hadsereget, erősítik az összeurópai biztonságot, és ennek a tendenciának kellene közelebb hoznia Ukrajna győzelmét Oroszország felett.

Részvény: