A nukleáris csapásmérő eszközöket fejlesztik az oroszok

Oroszország megerősíti nukleáris triádját, a fegyveres erők képességeit növelik, hogy fejlesszék a szárazföldről, tengerről és levegőből indítható nukleáris rakéták csapásmérő erejét – erről beszélt Vlagyimir Putyin az orosz szülőföld napjának tartott megemlékezés alkalmából a CNN beszémolója szerint.

Idén hadrendbe állítják Szarmat interkontinentális rakétarendszert, amely a világ bármely pontját eléri. Az orosz elnök közölte, hogy folytatják a Kinzhal légi indíttatású hiperszonikus rendszerek gyártását, és megkezdik a Cirkon tengerről indítható hiperszonikus rakéták tömeges bevetését is. Hozzátette: a Borei-osztájú III. Sándor császár nukleáris tengeralattjáró hadrendbe állításával nőtt a modern eszközök aránya a haditengerészeten belül.

Kijelentette, hogy az orosz hadiipari termelés növelése kiemelt célja Moszkvának. A tényleges harci tapasztalatokra támaszkodva erősítik a haderő technológiai fejlettségét a fegyveres erők összes komponensében.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/23/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-februar-23-putyin-atomfegyver/#a-nuklearis-csapasmero-eszkozoket-fejlesztik-az-oroszok

Részvény: