A német hadsereg jelentősen növeli a tartalékosok létszámát

A német védelmi miniszter szerint 2029-re készen kell állni a háborúra.

Hatvanezerre növelné a hadsereg (Bundeswehr) tartalékosainak létszámát a német védelmi minisztérium, nőket is beleértve.

Andreas Hoppe, a tartalékosok ügyeiért felelős iroda főfelügyelő-helyettese vasárnap bejelentette: a tartalékosok létszámának alkalmazkodnia kell a biztonsági kihívásokhoz annak érdekében, hogy megfelelően kiszolgálja a hadsereg az országnak, illetve a NATO-nak tett vállalásait.

„A hadsereg egyszerűen nem tud kitartani és fejlődni a jelenlegi helyzetben, ezért szükségünk van olyan tartalékos erőre, amely képes teljes mértékben helyettesíteni az egységeket” – jelentette ki.

A héten Boris Pistorius német védelmi miniszter már bemutatott egy a kötelező sorkatonasággal kapcsolatos javaslatot, leszögezve: szükség lesz „bizonyos jellegű sorkötelességre”. „Készen kell állnunk a háborúra 2029-re” – jelentette ki a német parlament alsóházában (Bundestag) tárcavezető, aki a tervek szerint szerdán ismerteti az ezzel kapcsolatos elképzeléseit a törvényhozás honvédelmi bizottságában.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240609_nemet-hadsereg-tartalekos-letszam-novelese

Részvény: