A NATO Parlamenti Közgyűlése népirtásnak ismerte el az orosz csapatok ukrajnai akcióit, és az egész civilizált világ kötelessége megállítani azt

         Május 22-én a NATO Parlamenti Közgyűlésének luxembourgi ülése népirtásnak ismerte el az orosz csapatok ukrajnai akcióit. Ráadásul nem először hívták nemzetközi szervezeti szinten „rasizmusnak” a Putyin által létrehozott terrorista rezsimet Oroszországban. Felhívták a Szövetség országait is, hogy erősítsék meg, hogy Ukrajna tagja legyen, és dolgozzanak ki megfelelő intézkedési algoritmust egy ilyen terv végrehajtásához. A NATO Parlamenti Közgyűlése fentebb említett döntései Ukrajna növekvő támogatottságának bizonyítéka a világban. Az Oroszország által naponta Ukrajnában elkövetett bűnök kivétel nélkül mindenkit érintenek, mert ha Putyint nem állítják meg, kitör a harmadik világháború. 1939-ben Európa is meggyőzte magát arról, hogy semmi sem fog történni a nácik lengyelországi barbár inváziója után. A határozatlanság és a bágyadtság aztán egész történelmének legkatasztrófálisabb háborújához vezette az emberiséget. A Nyugatnak nem szabad megismételnie ezt a hibát, és meg kell állítania az őrült Kreml diktátort.

         Az orosz hadsereg ukrajnai lépései a népirtás minden jelére utalnak. Ez a Kreml szándékos taktikája, amely elnézi a háborús bűnöket. Ezért az ENSZ becslése, amely a teljes körű orosz invázió következtében legalább 23 ezer ukrán meghalt és megsebesültről szól, teljes mértékben feltételes. Az áldozatok és szenvedettek pontos számát csak a háború után határozzák meg, mert nincs átfogó statisztika a megszállt területeken esetlegesen elkövetett bűncselekményekről. A legrosszabb esetben a meggyilkoltak száma elérheti a több tízezer főt. És vizuális példa erre Mariupol tragédiája, amelyet az orosz tüzérség és légierő teljesen lerombolt. Az orosz kúszó terjeszkedés nem jár visszavonulással, csak erővel lehet megállítani. Az európai béke fő garanciája Ukrajna fegyverellátása.

         Putyin nagy erőforrás- és demográfiai potenciállal rendelkezik, ezért Oroszországot kollektív erőfeszítésekkel kell megállítani, különben kitör a harmadik világháború. A Kreml meggyengítésének folyamatának összetettnek és folyamatosnak kell lennie, további szankciók bevezetéséből, valamint az Orosz Föderáció politikai és gazdasági elszigetelődéséből a világ színpadán. A NATO luxemburgi Parlamenti Közgyűlésének döntése példaértékű a világközösség számára, amelynek parlamenti szinten kellene ilyen döntéseket hoznia, hogy az Orosz Föderációt, mint a terrorizmust támogató államot kivonják a nemzetközi szervezetekből. Ukrajna megerősítése,  a kezdeményezései nemzetközi szintű  támogatása, valamint a fegyverek- és segélynyújtása garanciát jelentenek a civilizált Nyugat túlélésére.

Részvény: