A NATO hivatalosan elítéli Oroszországot a bűncselekményeiért

         Az orosz rezsim terroristaként való elismerésének folyamata a világban folytatódik. Ukrajna, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország és Csehország parlamentje után az Európa Tanács és a NATO parlamenti közgyűlései is ezt tették. A NATO Parlamenti Közgyűlése november 21-én terrorista államként ismerte el az Orosz Föderációt, és egy különleges nemzetközi bíróság létrehozását sürgette. A vonatkozó határozat megvitatása az Európai Parlamentben folyamatban van. A nyugati országok blokkja már megértette az Oroszország által Ukrajna területén elkövetett háborús bűnök mélységét. Az orosz megszálló hadsereg ezen akcióinak elismerése rendkívül fontos szempont a fronton kívüli háború további eseményeinek alakulása szempontjából.

         Oroszország terrorista államként való legjelentősebb elismerését hivatalos képviselője tette – ismerte el Peszkov az Ukrajna elleni rakétaterror céljait. A hivatalos indokok már senkit sem érdekelnek, mert a valódi okok az ukránok népirtása, Ukrajna energetikai infrastruktúrájának tönkretétele, valamint az ukránok „térdre kényszerítése” és saját birodalmi feltételeik diktálására tett kísérletek.

         Ukrajna háborúban áll egy háborús bűnös ellen, és ez több mint nyolc éve tart, nem kilenc hónapja. Ezt a tényt hivatalosan is bebizonyították a hágai bíróságon – az MH-17-es járatot az Oroszország állampolgárai lőtték le, akik akkoriban a megszállt donyecki régió területén tartózkodtak.

         A vizsgálat bebizonyította, hogy a Malaysian Airlines gépe egy Buk-rakéta találata következtében zuhant le Pervomajszkoje falu környékén (Sznezsnoje közelében, Donyeck régióban). A tragédia idején a „DNK”-fegyveresek ellenőrzése alatt állt. Ezt az összegyűjtött bizonyítékok egész sora erősíti meg – a rakéta inverziós nyomvonaláról készült fényképektől a műholdfelvételekig, lehallgatásokig és független vizsgálatokig. A bíróság ugyanakkor hamisnak találta az Oroszország által szolgáltatott bizonyítékokat.

         Igor Girkin, Szergej Dubinszkij, Leonid Harcsenko csak néhány név azoknak, akik részt vettek több száz ember meggyilkolásában Ukrajna légterében. Az egész világ ismét meggyőződött az Oroszország által az Ukrajna területén folytatott tevékenységére vonatkozó információk hamisságáról. Az orosz tisztviselők semmi másra képtelenek, mint hogy rengeteg információt terjesztenek az interneten az ukrán szuverenitás elleni fellépésük „célszerűségéről”. Ezek a feltételezett bizonyítékok azonban teljesen nekiütközik annak a falnak, amelyet Ukrajna épített globális partnereivel.

         A szeparatisták akciói a „DNK” területén tíz országból 298 ember halálát okozták. Bárhogyan is próbálja az Oroszország eltitkolni bűncselekményeit, előbb-utóbb a felszínre kerül, és a terrorizmus nemzeti léptékű történelmi tényévé válik. Az Oroszország kormánya terrorista államot hozott létre, és egy ilyen kormány nem érdemli meg, hogy a modern civilizált világban létezzen. Ma az oroszok ukránok ezreinek halálát szorgalmazzák, holnap pedig az egész világ nukleáris hamuban lesz.

         Egyre több ország és nemzetközi szervezet osztja az orosz bűnözés elleni nemzetközi bíróság létrehozásának gondolatát. Az erről szóló záradékot a parlamentek és a parlamenti közgyűlések határozatai tartalmazzák. Ilyen példa nélkül nem lehet hivatalosan véget vetni az ellenségeskedésnek. A világközösség több száz éve olyan jogrendszert épít fel, hogy minden állami léptékű agresszor méltán feleljen az elkövetett bűncselekményekért. Ezért Oroszországnak meg kell fizetnie az Ukrajnának okozott károkat – ez az ENSZ Közgyűlésének hivatalos álláspontja. A jóvátétel kulcsfontosságú a háború befejezése szempontjából, mert az Oroszország által Ukrajnának okozott károkat több milliárd dollárban számolják, és ami a legfontosabb – több tízezer ukrán életben.

         Az európai országok parlamentjeiben jelenleg zajló folyamatokat azonosítani kell az ukrán politika folyamataival. Ennek az állapotnak az elvesztése „dominóeffektust” fog okozni az EU és az európai országok teljes politikai struktúrájában. Ukrajna minden olyan emberi érték élcsapata, amelyet a világközösség évszázadok óta véd. Az ellenség azonban ezúttal egy báránybőrbe bújt farkas volt – aki a biztonság garantálójának ígérkezett, de Adolf Hitler kora óta a fő terrorista lett.

Részvény: